2011 m. birželio 15 d., trečiadienis

Avietiniai ledai

Dar vieni puikaus skonio ledai ledų sezonui. Šie yra saldūs su malonia rūgštele - tad ne tik skanu, bet ir gaivu!


Apie 800 ml. ledų

200 ml. grietinėlės 10-12 %
150 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
4 tryniai
200 ml. grietinėlės 35-36%
200 ml. trintos aviečių tyrės (aš naudojau šaldytas)
1 v.š. citrinos sulčių (nebūtina, jei avietės rūgštokos)
0,5 a.š. vanilinio cukraus

Trynius dubenyje plakame su puse cukraus, kol masė pradės tirštėti ir taps šviesiai geltonos spalvos.

10-12 % grietinėlę, likusį cukrų ir druską pilame į puodą ir ant vidutinės ugnies pakaitiname iki užvirimo. Kai grietinėlė užverda, iš karto, neatvėsinus, įpilame jos pusę puodelio į trynius intensyviai maišydami (!), kad nesutrauktų trynių. Po truputį pilame dar karštos grietinėlės į trynius vis intensyviai maišydami, kol supilame pusę turimo kiekio. Tuomet į puode likusią grietinėlę pilame kiaušinių masę iš dubenio, ir nuolat nuo dugno maišydami pakaitiname ant nedidelės ugnies apie 7-10 min., kol masė pradės tirštėti.

Perkošiame karštą masę per sietelį į didesnį dubenį. Supilame grietinėlę (35-36 %), vanilinį cukrų, aviečių tyrę, citrinos sultis (paragaukite, galbūt Jums užteks aviečių rūgštumo) plakame viską mikseriu kelias minutes. Supylus šaltus produktus ledų masė gerokai atvėsta. Statome dubenį į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų, ir galima būtų dėti į šaldiklį. Jei jūsų ledų masė dar per karšta - pamaišykite ją tol, kol galėsite dėt į šaldytuvą, arba įstatykite į puodą su šaltu vandeniu - atvės greičiau. Taigi, ledus iš šaldytuvo su tuo pačiu dubeniu statome į šaldiklį 2 valandoms. Tuomet juos gerai išplakame mikseriu. Vėl statome 2 valandoms, ir vėl po 2 val. išplakame. Dabar jau pilame ledus į indą, kuriame galutinai šaldysime, ir paliekame visiškai sustingti. Skanaus!

P.S. Super! Gaivūs, nuostabaus avietinio skonio ir aromato...

Recepto šaltinis Whisk Kid

9 komentarai:

  1. Rodos, jaučiu tą skonį... M... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo puikiai!

    as turiu ledu gaminimo masina, bet neturiu vietos saldiklyje kur inda susaldyti, o taip noriu isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Planavau ir as kazkada ledu aparata pirkt, bet kai pabandzius be jo pamaciau, kad superiniai ledai gaunas, tai nusprendziau, kad tik uzims vieta virtuvej aparatas :) Bet, aisku, su juo maziau darbo - nereikia 4 valandas laukt, kad isplakt ledus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ahhh avietes dievinu, bet tas košimas. :D manau man su vyšniomis geriau sektųsi ;D bet be abejonės, kai tik turėsiu šaldytuvą gaminsiu ledus (:

    AtsakytiPanaikinti
  5. kaip tyčia vakar pabaigiau visas savo šaldytas avietes..:(((((o receptuką tik šiandien pamačiau,kaip gaila..reiks kažką sumąstyt,nes tokį skanumą negalima praleisti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jau šala didžiulė dėžė, tiesa, braškinių ledų, šaldiklyje. Kai laižiau dubenį, iš kurio išpyliau būsimus ledus, oi kaip skanu buvo!!! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Manau braškiniai bus irgi verti nuodėmes :)) Laukiu ir aš, kol atsivešiu savų braškių - turiu dar kelis receptukus ledų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. oi laukiam laukiam tų receptukų! Nors va dabar valgau savuosius ir patikėti negaliu, kad tai AŠ juos pagaminau :) dar kartą ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ledus sunui darau namuose jau virs metu su ledu masina. Is pradziu dariau savo sukurtus receptus, paprastus, be tryniu. Paskui radau ledu knyga zymaus kulinaro. Kartais gaudavosi, kartais nevisai. Pabandziau jusu. Nuostabus! Gavosi is pirmo karto, nors procesas kiek panasus (nes su tryniais), bet paprastesnis, bent jau man taip pasirode. Zodziu, issispausdinome recepta ir is pat ryto siandien kibome i darba. Ledai gavosi nuostabus. Aciu jums uz, kaip visada, nuostabius ir gan lengvai padaromus receptus. Sie ledai tikrai verti demesio.
    Tiesa, mes dareme is uogu misinio, bet tai tikrai nepagadino skonio. Dekui nuo manes ir sunaus.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...