2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Karamelinis obuolių pyragas

Labai patikęs obuolių pyrago receptas! Rekomenduoju išbandyti!


Formai 24 х 30 cm.

Biskvitui:

200 gr. kambario temperatūros sviesto
180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus)
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų

Obuolių sluoksniui:

apie 800 gr. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių)
375 gr. indelis "Rududu"

Trupiniams:

75 gr. miltų
75 gr. rudojo cukraus
50 gr. avižinių dribsnių
1 a.š. cinamono
75 gr. šalto sviesto

Biskvitas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus). Mušae po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.

Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų. Sumaišome su obuoliais. Nebus taip paprasta, bet kantriai maišant viskas gražiai susimaišo.

Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius. Na, man gavosi ne trupiniai, o vientisas drėgnas tešlos gabalas, kurį vėliau ėmiau po gabaliuką ir trupinau ant obuolių.

Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Imame po gabaliuką trupinių tešlos ir trupiname mažais gabaliukais ant obuolių, kol "uždengiame" visus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min. Tikriname po 50 min. šakute iš kraštelio prakrapštę biskvitą. Kitaip nelabai įmanoma, nes tikrinant mediniu pagaliuku jis bus šlapias nuo drėgno Rududu ir obuolių sluoksnio. Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Tikrai kepsiu dar ne kartą... Fantastiškas pyragas! Ypač jo traškus viršus. Tik neturėjau tiek obuolių, kiek reikia pagal receptą, tad nenustebkite, kodėl nuotraukoje nedaug atrodo.

Recepto šaltinis delfi.lt

31 komentaras:

  1. iš tikrųjų be proto skanus ir saldus pyragas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kai bloguos, kuriais žavies, kurie įkvepia, kuriuos suvalgai akimis, randi, jog gaminta kažkas iš tavo užrašų, žinoki, jauties kažkaip, am... Įvertinta, va.

    Džiaugiuos, kad patiko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Inga, kaip supratau, čia Jūsų receptas, kurį radau delfi.lt (nuoroda įdėta po receptu)? :) Pyragu susižavėjo visi ,kas valgė. Nesumeluosiu sakydama, kad tai skaniausias obuolių pyragas, kurį valgiau. Ačiū, kad pasidalinot su visais receptu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ar galima kuo nors pakeisti avižinius dribsnius?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dariau be avižinių dribsnių, nes, tiesiog, jų neturėjau. Gavosi super! Tikras smagurių pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Net man didziausiai smalyzei sitas pyragas per saldus :) ir isties reiktu gal maziau obuoliu deti, nes pas mane gavos minimaliai biskvito ir laaabai daug obuoliu su rududu, tiek, kad net normaliai isemus is formos pyragas nelaike formos :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Originaliame recepte buvo nurodyta deti 1-1,5 kg obuoliu (forma buvo siek tiek didesne). Recepto nuoroda po mano receptu. As kepiau mazesneje formoje, ir turejau tik 600 gr.- man ju labai truko pyrage, tad recepte irasiau 800 gr., manau butu buve pats tas.
    O jei gavos mazai biskvito, tai arba jis pas jus nepakilo gerai, arba kepet didesneje formoje, nei as nurodziau, nes pas mane biskvito sluoksnis nemazas buvo.

    Saldumas skonio reikalas :) As irgi smalize, ir man sitas pyragas, nepabijosiu sito zodzio, yra tiesiog tobulas ir saldumo, ir skonio prasme :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir skaitosi, ir žiūrisi laaaabai skaniai! Ir esu tikra, kad yra dar skaniau nei atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Per saldu.Per daug darbo.Biskvitas riebus.Pabandziau,mano vyrukai sulapnos,bet man nelabai...
    Bet tai kad man nepatiko butent sis pyragas,nereiskia,kad nevertinu Jusu darbo.Isbandziau ne viena Jusu recepta ir Aciu uz juos:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kepiau šį pyragą, tik vietoj RUDUDU dėjau paprasčiausią kondensuotą pieną.
    Obuoliai buvo rūgštoki, tai kažkokio "per didelio saldumo" nepajutom :)
    O biskvitinis pagrindas nebuvo riebus.
    Drėgnas lengvai ir viskas.
    Dar kart ačiū už receptą - man ir mano mano šeimynai labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skanus, kitokio nei iprasta skonio obuoliu pyragas. Labai patiko. Cukraus trupuciuka pamazinau. Ypac skanus pyrago virsus - trupiniu sluoksnis. Aciu uz pasidalinima!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mano šeimyna taip pat puikiai įvertino šį pyragą. darbo tikrai nebuvo daug, o pyragas labai skanus. Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kepiau Kalėdų vaišėms. Atrodo būtų paprastas obuolių pyragas, tačiau toli gražu. Visi įvertino 10čia balų, draugė prašė recepto, o jos vyras apsidžiaugė, kad pyragas lieka pusryčiams. Nors jo liko viso labo tik trys gabaliukai...

    Pas mus Rududu pirkti nėra, tad dėjau paprasčiausią kondensuotą pieną. Trupiniams naudojau avižinius dribsnius, tačiau man atrodo, kad jie puikiai susiformuotų ir be jų.

    Cukraus, miltų bėriau iš akies, gavosi saldus, tačiau ne per saldus ir tikrai nepakartojamo skonio pyragas! Bus mano favoritas kepamas dažnai įvairiomis progomis ir ne tik.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Šiandien išbandžiau receptą. Pyragas nerealaus skonio. Dėkui už jį be galo.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Isbandziau si pyraga vakar ir jo jau nebeliko!!!! Patiko ir man,ir mano seimynai.Aciu uz puikius receptus,kiek esu is jusu blogo kepus-viskas sauniai pavyksta.Visad nekantriai laukiu nauju receptu.Gal galite ka rekomenduoti velykoms?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Šiandien vakarienei kepiau šį pyragą, valgėm karštą su ledais, tai super! Labai geras receptukas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai skanus :) Tik dėl karamelizuoto pieno obuoliai pasaldėja, nors dėjau antaninius

    AtsakytiPanaikinti
  18. pagal receptą pasirodė labai skanus, bet nežinau ką dariau ne taip, nes nepavyko.... obuoliai lyg ir neiškepę, rududu lyg irgi sukrito į gabaliukus.....

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kepiau. Gavosi tikras gražuolis:) Ir iškilo, ir nesukrito. Valgėm keturiese - trim buvo fantastiškai skanus, o man per mažai saldus:) Bet subalansuotas idealiai:) Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Gaminome, bet nesigavo. Turbūt per daug tie 800 gr. obuolių, nes jų ir rududu sluoksnis buvo per didelis ir pyragas "nesukibo". Biskvitas buvo labai skanus, iškepęs, bet vidus buvo toks tirštas, todėl vos ne su šaukštu reikėjo jį kabinti. Na, šiaip ar taip, vistiek buvo skanu, bet kitąkart reiks mažiau obuolių dėti.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Super! Likom suzaveti paprastumu ir skoniu!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Super pyragas! Labai patiko! Viskas puikiai ir lengvai gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Fantastiskas pyragas,bet tikrai per saldus.Gaila neperskaiciau komentaru pries kepdama,na mokysiuos is savo klaidu :) Bus kepamas dar daug kartu!

    AtsakytiPanaikinti
  24. Labai labai skanus pyragas, po 10g pamažinau cukraus, bet mums saldumo šiek tiek pritrūko :) kitą kartą dėsiu visą normą :) tiesa, dariau su kondensuotu pienu. Ir dar norėrjau paklausti, pyragas labai gražiai iškilo, bet netrukus sukrito. Pyragą reikia ištraukti iškart iš orkaitės ar palaukti kol ji šiek tiek atvės?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Dariau viska pagal recepta ir trupiniai gavosi labai gerai. Darant trupinius, sviesą reikia greitai trinti tarp delnų, kad jis nešusiltų ir nesuliptų į vientisą tešlos gabalą. Kitą kartą tik modifikuosiu - biskvito darysiu per puse mažiau, o obuolių ir trupinių tiek pat. Man norėjosi plonesnio biskvito sluoksnio.

    AtsakytiPanaikinti
  26. aciu uz recepta. pyragas skanus.tikrai dar kepsiu, truputi vargau kol tesla idejau i forma, nes ji kibo prie menteles ir nesiklojo i skarda.obuoliu gal truputi per daug, bet jie puikiai susimaise su rududu. ir trupininis virsus labai skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Labai patiko,ir tie trupiniai su avižiniais dribsniais labai tiko( naudojau greito paruošimo).Kepiau apvalioje formoje 26 cm ir buvo pats tas.Kitą kartą dėčiau obuolių visą kg, man jų nebūtų per daug, ir mažinčiau cukraus trupiniuose, arba sulaistyčau obuolius citrinų sultimis ( obuoliai tiktų rūgštesni) nes man per saldu.Visumoje pyragas vertas kepti ne kartą :)Ačiū už tobulus receptus, patinka jūsų puslapis :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Metų atradimas :D tik aš kaip visada pagal save. Į biskvitą 100 g cukraus. O į uobolius arba dribsnius arbatinį šaukštelį su kaupu rupios druskos, labai gerai subalansuoja saldumą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...