2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Spurgos "Smaližių džiaugsmas"


Išeiga - 25 spurgos

2 kiaušiniai
pusė indelio kondensuoto pieno (saldinto, sutirštinto)
2 stiklinės miltų (stiklinė 200 ml.)
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių
aliejaus virimui

Kiaušinius išplakame mikseriu (plakame apie 2 min). Supilame kondensuotą pieną, dar šiek tiek paplakame. Šaukštu įmaišome kepimo miltelius ir miltus. Tešla bus minkšta, lipni, bet miltų daugiau neberkite, nes spurgos bus per kietos.
Įkaitiname puode aliejų, įmetame žalios bulvės skiltelę, kad spurgos neprisigertų aliejaus, vandeniu sudrėkintomis rankomis formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes (didesnių nereikia, nes jos išsipučia) ir verdame aliejuje, kol gražiai apskrunda.

Atvėsintas galima apšlakstyti tirpintu šokoladu, ar glajumi iš sulčių ir cukraus pudros. Arba įpjovus vidurį pertepti džemu, uogiene, Nutella ar kt.

P.S. Keli produktai, keliolika minučių, ir lėkštė pilna spurgų :)

Recepto šaltinis - Lietuviški valgiai' 2011

6 komentarai:

  1. Paprasta,greita ir laaabai skanu

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kokį aliejų geriausia naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nors miltų dėjau tiek, kiek nurodyta, gavosi per kietos, šiandien vėl kepsiu, tik dėsiu mažiau miltų. Bet vaikai suvalgė ir anas, greit pranyko jos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau, nepatiko visai nors viskas daryta pagal receptą tačiau siaubingai kietos, sausos ir visai neskanios ... jei dar kada bandysiu tai dėsiu pakeli varškės kremo gal skonis geresnis būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. aciu uz recepta labai skanos spurgos gavosi minkstos puros

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...