2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Lydytas sūrelis su krapais


200 gr. varškės (9 % riebumo)
0,5 а.š. sodos
2-3 v.š. grietinės
1 kiaušinio trynys
druskos
pjaustytų krapų

Varškę sumaišome su soda ir paliekame apie 15 min. pastovėti (kas 5 min. viską gerai permaišome). Puode išsukame trynį su grietine (kuo mažiau jos dėsite, tuo sūrelis bus tvirtesnės konsistencijos), dedame varškę. Viską kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat maišydami (masė linkusi svilti!), kol viskas išsilydo į skystą masę. Sudedame krapus, įberiame druskos. Supilame į indelį ir atvėsiname, tuomet pastatome į šaldytuvą, kol visiškai sustings.

P.S. Dėl grietinės - įdėjus 2 v.š. grietinės sūrelis greitai sustingo ir buvo labai tvirtos konsistencijos, o kai dėjau 3 v.š. - stingo gerokai ilgiau, buvo minkštas, ir labai gerai tepėsi ant duonos. Lai skanu bet kuriuo atveju :) Galima daryti be priedų, o galima dėti kumpio, prieskoninių žolelių, marinuotų agurkėlių, riešutų ar ką tik sugalvosite :)

Recepto šaltinis Impossible is nothing

17 komentarų:

  1. Man rodos, konsistencijai įtakos turi ne tiek grietinė, kiek varškė. Su kaimiška vienaip gaudavosi, su pirktine dar kitaip, dabar jau grietinės dedu iš akies, nes kai kada ir dviejų šaukštų per daug.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pati darau kaimišką varškę ir jei varškė iš rūgusio pieno, rūgšti, bet ne kieta (ne lieso pieno), gerai prigesina sodą. Grietinė, varškė jei jos riebesnės konsistencija minkštesnė. Iš saldaus pieno varškės dariau - sodos kiekis net mažesnis, bet jaučiasi. Šiandien sodą prigesinau citrinos sultimis (išspaudžiau kelis lašus iš citrinos).Sodos poskonio nesijautė.
      Nei kiaušinio, nei jo trynio nededu. Netučia įbėriau "Prieskonių sriubai", visai įdomus skonis išėjo.

      Panaikinti
  2. Forelle, visu pirma tai aciu uz pasidalinima puikiu receptu :)
    Dariau 2 kartus, ir man pasirode, kad itakos turbut turi apskritai riebumas - tiek varskes, tiek grietines. Bet bet kuriuo atveju surelis labai skanus ir svarbiausia - greitai padaromas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nėr už ką ;) Smagu, jog ir kitiems praverčia tokie receptai. Aš pirmą kartą gamindama negalvojau, kad toks bus skanus rezultatas, galvojau bus labiau varškinis.
    Riebumas irgi turi įtakos, kiaušinis gal mažiausiai, nes kiti net nededa, o puikiai pavyksta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ka tik pasigaminau, labai skanu, aciu uz recepteli!!!! Tik idomu kodel reikalinga soda?

    AtsakytiPanaikinti
  5. gaminau ir aš šį sūrelį. Pirmą kartą pavyko tobulai. O vat antrą kartą nesigavo. Atrodė, kad jau išsilydė masė iki vientisos, o kai atvėso tą varškė vėl į gumuliukus sušoko ir gavosi tokia poskystė masė su guminiais gumuliukais. Įtariu varškė kalta. Pirkau turgelyje pas ūkininkus, bet ji ir viena man buvo nelabai skani, galvojau bent sūrelio padarysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. šitas labai super! įtrauktas į mūsų nuolatinius gaminius :) ačiū už tokius paprastus, bet labai puikius receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nemaniau, kad viskas taip paprasta:) puikus receptas. nebereiks pirkti ( mes šį produktą labai mėgstam:))
    Kaitinau puode storu dugnu(kažkas panašaus į zepter firmos) ir visiškai nesvilo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ar nesijaučia soda?

    AtsakytiPanaikinti
  9. O neturi mase uzvirti?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai skaniai gavosi, tik man pritruko prieskoniu. O kada reiketu deti kumpi arba kokia parukyta lasisa? Kai jau supilame i indelius ar kai vis dar lydome varske? Beje dariau viska keramikos keptuveje, tai nei svylo, nei prikepe.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Priedus deti jau paciame gale, pries pilant i indelius.

    AtsakytiPanaikinti
  12. labai geras receptas.aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. aciu uz toki puiku receptuka.visada perku is parduotuves tepama varskyte,sunus ja pusryciams tepas vietoj sviestuko.tai dabar pati darysiu,bus namine tepama varskyte:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Gaminu si sureli lb senai is liesos varskes, pridedu sviesto,cesnako,bet jis vistiek gaunasi minkstesnis nei parduotuveje, nesukieteja, nesutirsteja, ant duonos neuztepsi kaip sviesto.Be saldytuvo dar labiau suminksteja.Noretusi pagaminti, kad galima butu atsiriekti storesni gabaliuka ant duonos...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei pridėtumėt tiek dirbtinių standiklių ir tirštiklių, kiek deda parduotuviniuose, tai turėtumėt tokį pati. Visada stebina komentarai, kodėl namie kažkas nesigauna kaip parduotuvėje. Todėl, kad namie turite natūralų namų gamybos produktą, o ne įvairių E priedų prifarširuotą neaišku ką.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...