2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Kalakutiena su anakardžių riešutais kiniškai



300 gr. kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų

Marinatui:

2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v.š. balzamiko acto

Padažui:

150 ml. vandens
4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. laimo sulčių
2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. (be kaupo) krakmolo

Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.

Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį. Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!

9 komentarai:

  1. O kokio vyno actą naudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naudojau balzamiko acta. Aciu uz pastaba, jau pataisyta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. mmm... pirštukus apsilayžyt galima :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. ar tiktu vietoj anakardziu zemes riesutai??

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kaip jei pakeisčiau kalakutieną - vištiena, kaip manot nebūtų labai diddelis skirtumas?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Keiskit, i ka tik Jums skanu keisti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o yra saldziarugstis soju padazas ar ji pati pasidarote?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O galbut tas saldziarugstis sojos padazas yra tas pats, kitaip vadinamas, Kecap Manis?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...