2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu


Apie 12 vamzdelių

1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos (pakelis, kuriame būna 2 lakštai)
1 pakelio plombyro skonio varškės
200 ml. plakamosios grietinėlės 35 %
1-2 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
aliejaus vamzdelių aptepimui
  • Kepimui reikės specialių metalinių vamzdelių. Kadangi neradau jų nusipirkti, tad pasidariau pati iš kietesnės folijos (extra strong) - tiesiog rankomis suglamžome foliją ir spausdami suformuojame 10 cm. aukščio kūgius. Apačią reikia daryti platesnę ir kuo lygesnę, kad kūgiai stabiliai stovėtų (gal ne visai tikslu sakyti vamzdeliai, nes jie pilnaviduriai, tačiau bet kuriuo atveju - parasta, greita, ir pigu pasidaryti, o ir naudoti galima ilgai :) Žr. nuotrauką žemiau.
Vamzdeliai. Tešlą atšildome, pakočiojame, kad būtų plonesnė. Išilgai supjaustome juostelėmis apie 1,5 cm. Vamzdelius aptepame aliejumi, ir pradėdami nuo viršaus lengvai, nespausdami apsukame juos tešlos juostelėmis. Sustatome į orkaitės skardą ir kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., arba kol ima gražiai ruduoti. Iškepusius atvėsiname ir labai atsargiai ištraukiame vamzdelius (dar iš šiltų sausainukų vamzdeliai man išsitraukė lengviau). Vamzdelius nuvalome ir pasidedame iki kito kepimo.

Kremas. Išplakame iki standumo grietinėlę su citrinos rūgštim ir cukrumi. Atsargiai įmaišome varškę. Sudedame kremą į konditerinį maišelį ir užpildome juo vamzdelius. Skanaus :)

P.S. Praeitą savaitę pabandžiusi pirmą kartą savaitgalį kepiau juos jau iš dvigubos normos :) Nerealiai paprasta ir skanu.
---------------------------------------

Tuščiaviduriai vamzdeliai, į kuriuos galite dėti kokį norite kremą.

Štai taip atrodo iš folijos padaryti vamzdeliai kepimui.

10 komentarų:

  1. Atrodo labai skaniai, reiks būtinai pamėginti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va cia tai sukele ziauria nostalgija... Vaikysteje labai juos megau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O aš vis galvojau, kam naudojami šitie vamzdeliai, kuriuos radau mamos virtuvėje:))) Būtinai išbandysiu receptuką, ačiū...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorai, net buvau pamirsus, kad vaikysteje kavinese juos pardavinejo.. :)

    Jurate, pabandykit butinai, neabejoju, kad patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kiek laiko galima laikyti vamzdelius, ar nesuminkštėja iš anksto įdaryti? O gal dar galėtum pasiūlyti kitokio įdaro receptą, kuris ilgiau galėtų išbūti

    AtsakytiPanaikinti
  6. Suminkštėja ilgiau pagulėję, bet skoniui tai nekenkia :) Susiraskit tortą "3 šokoladai" ir pasidarykit tą šokoladinį kremą - labai skanus vamzdeliams, eklerams. Ir jį laikyti galima ilgiau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. aš jau seniai turiu mintį iš ko tuos vamzdelius pasidarysiu, bet vis dar lieka mintyse...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dar varianta maciau - sudeti 2 saukstus, ir ant ju koteliu apvynioti juosteles :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. labai skaniai atrodo :).Noriu pabandyti bet,ar galima daryti krema be varskes?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Darykit, koks tik Jums patinka. Juk nebutina valgyti tai, kas skanu man :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...