2013 m. spalio 22 d., antradienis

Obuolių pyragas su varške ir aguonomis


22-24 cm. apvaliai formai


Tešlai:

180 gr. sviesto
1,5 v.š. majonezo arba grietinės
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5-3 stiklinės miltų

Aguonų įdarui:

125 ml. pieno
1 v.š. manų kruopų
70 gr. cukraus
100 gr aguonų
1 v.š. minkšto sviesto

Varškės įdarui:

500 gr. varškės
3 kiaušinio tryniai
75 gr. minkšto sviesto
3 v.š. pieno
3 v.š. krakmolo
1 citrinos sultys
120 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

3 nedideli obuoliai

Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

Varškės įdaras. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

Pyrago surinkimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę. Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!

P.S. Pyragas patiko vien jau tuo, kad gražiai atrodo :) Obuoliai labai skaniai iškepa, citrinos sultys varškės įdarui suteikia malonų prieskonį. Pagrindą galite daryti ir kitokį (mano siūlomas variantas greitai ir paprastai padaromas).


Adaptuota iš ca-ira.livejournal.com

5 komentarai:

  1. Isbandziau, gaminau, patiko,bet antra karta negaminciau, sausokas,

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandžiau Velykų šventei ir labai nusivyliau. Pati kalta, kad neatkreipiau dėmesio, kad į varškę nesideda nei kiaušinų baltymai, nei kėlimo milteliai, tad nereikėjo nieko ir tikėtis...

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai skanus pyragas, jau kaip nusišnekėjo komentatorės, kad sausokas... išbandžiau ir tai mano mylimiausias varškės pyragas, kepau šiandien antą kartą. Pagrindas- taip sausainis, bet vidus drėgnas,purus, juk varškės kremas Ir vaizdas nuostabus,ir citina priduoda vaškei ypatingą skonį.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...