2014 m. kovo 16 d., sekmadienis
Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže
200 gr. makaronų kaspinėlių
2-3 karšto rūkymo dešrelės
1 raudonoji paprika
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 ml. pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
100 ml. grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
druskos
pipirų
krapų arba svogūno laiškų
Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!
P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu... Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų - užteks tik Provanso žolelių.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
persivalgem...:) sotu, greta, skanu!
AtsakytiPanaikintiPaprastai, bet net labai neprastai :)
AtsakytiPanaikintiŽodžiu visai šeimynai labai patiko, bus dar kartojama ne kartą.
Ačiū labai.
Labai patiko. :)
AtsakytiPanaikintiLabai patiko visai šeimynai. :)
AtsakytiPanaikintiSuper receptas,dariau ne viena karta,visai seimynai patinka,darysiu ir toliau
AtsakytiPanaikinti