2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Makaronai su rūkytomis dešrelėmis grietinėlės-pomidorų padaže


200 gr. makaronų kaspinėlių 
2-3 karšto rūkymo dešrelės
1 raudonoji paprika
2 svogūnai
2 česnako skiltelės
200 ml. pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo Naminį pomidorų padažą)
100 ml. grietinėlės
100 gr. fermentinio sūrio
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių
druskos
pipirų
krapų arba svogūno laiškų

Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame. Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!

P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu... Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų - užteks tik Provanso žolelių. 

5 komentarai:

  1. persivalgem...:) sotu, greta, skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastai, bet net labai neprastai :)
    Žodžiu visai šeimynai labai patiko, bus dar kartojama ne kartą.
    Ačiū labai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai patiko visai šeimynai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super receptas,dariau ne viena karta,visai seimynai patinka,darysiu ir toliau

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...