2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos bandelės su cinamonu

 
Jei kas paklaustų, koks saldumynas yra mano mėgstamiausias, nedvejodama atsakyčiau, kad tai Bandelės su cinamonu. Primenančios vaikystę. Kaskart veždavome jų lauktuvių seneliams. Pakeliui pusei iš jų nulupdavau tą skanųjį viršutinį sluoksnį su daug cinamono ir cukraus :)) O ir mano kulinariniai bandymai prasidėjo būtent nuo mielinių bandelių su cinamonu, tik tuo metu dar neturėjau šio puslapio, tad ir receptas vis dar nepublikuotas iš mano didžiojo receptų segtuvo.
Šį kartą dar ne tos, nostalgiją sukeliančios, bet jų variacija, kai norisi kažko kvapnaus, saldaus, ir greitai! :)


500 gr. sluoksniuotos bemielės tešlos (2 lakštų pakelis)
4-5 v.š. rudojo cukraus
1,5 a.š. cinamono
1 kiaušinio baltymas

Tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame, kad lakštai būtų plonesni. Ištepame juos lengvai išplaktu baltymu (pasiliekame bandelių aptepimui). Pabarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu (irgi pasiliekame viršui). Ilguosius lakštų kraštus susukame į ritinėlį (stipriai nespaudžiame). Supjaustome ritinėlį 4-5 cm. pločio gabaliukais. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (paliekame nemažus tarpus), aptepame viršų baltymu ir pabarstome likusiu cinamoniniu cukrumi. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol bandelės ima gražiai rusti.  Skanaus!

P.S. Kai rašau tokius receptus, vis pagalvoju, gal vertėtų sukurti skyrelį "Tinginių receptai", nes veikti praktiškai nėra ką, o rezultatas po 20 min. jau ant stalo :))

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...