2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Biscotti - apelsininiai džiūvėsėliai su tropiniais vaisiais




1 didelis kiaušinis
3 v.š. apelsinų sulčių
1 apelsino žievelė
250 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
200 gr. džiovintų tropinių vaisių mišinio Arimex
0,5 a.š. druskos
100 gr. cukraus

Kambario temperatūros kiaušinį su cukrumi plakame iki purios masės. Supilame sultis ir dar kartą išplakame. Beriame miltus, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę, išmaišome. Džiovintus vaisius nuplauname karštu vandeniu ir sumaišome su tešla.
Daliname tešlą į 2 dalis ir suformuojame 2 batono tipo kepaliukus (galima siek tiek plokštesnius, nes kepdami pakils).
Kepame juos iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. (žiūrėkite pagal savo orkaitę),  kol iškepa, bet nesukietėja per daug - supjaustę juos dar kepsime. Šiek tiek atvėsiname ant grotelių ir aštriu peiliu supjaustome 1 cm. storio riekelėmis. Jei visgi kepaliukai per stipriai sukietėja, prieš pjaustydami apšlakstykite juos vandeniu.
Grąžiname riekeles į orkaitę ir džioviname 130°C temperatūroje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Kepant galima juos pavartyti, kad abi pusės būtu vienodos spalvos (apačia paprastai kepa greičiau). Iškeptus/padžiuvusius atvėsiname ant grotelių. Laikome sandariame sausame inde. Bet jų taip greit nelieka, kad ir indo neprireikia :)) Skanaus visiems!

P.S. Visi namai pakvipo apelsinais (nuo tarkuotos žievelės), tad rekomenduoju ją būtinai dėti. Kepiau pirmą kartą ir tikrai dar kepsiu :)

Recepto šaltinis edimdoma.ru

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...