2014 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Riešutai ir razinos meduje

Ar jau pradėjote pirkti kalėdines dovanas? :) Jei kartais pritrūkote idėjų, siūlau susirasti gražių stiklainiukų ir per kelias minutes pasidaryti skanių saldžių dovanėlių, kurios tikrai patiks kiekvienam jas gavusiam!



riešutų ir razinų mišinio "Studentų maistas" (Arimex)
skysto medaus
imbiero
cinamono

Sumaišome medų su prieskoniais. Riešutų ir razinų mišinį pakepiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Stiklainiuke sluoksniuojame -  riešutai, medus, riešutai, medus. Viskas, dovanos paruoštos :) Gaminti galite jau dabar, kad riešutai ir razinos iki Kalėdų gerai įmirktų. Skanaus!

P.S. Prieskonius galite dėti ir kitokius, arba nedėti visai. Bet rekomenduočiau, nes prieskoniai labai paryškina skonį :)

12 komentarų:

  1. o tai medus turi but tikras ar dirbtinas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tik tikrą naudoju. Jei Jums skanu dirbtinis, galite ir dirbtini naudot. Cia juk tik skonio reikalas, kepti nieko nereikia ir bijoti, kad nesigaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o is kur gauti skysto naminio medaus dabar, turiu tik jau sukietejusi, netinka turbut?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo labai skaniai :) Klausimas iškilo dėl imbiero..kiek ir kokiam pavidale turi buti imbieras ?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Daiva, dėjau imbiero miltelius, bet manau galima ir žalio tarkuoto dėt. O kiekis tai čia jau skonio reikalas. Paragaukit medų, sumaišytą su prieskoniais, ir jausit, kiek ko Jums reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  6. kada ir su kuo po to jis valgomas?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Medus kaip produktas linkęs išstumti "priemaišas" šiuo atveju prieskonius, o ypač cinamoną. Todėl palaikius vaizdelis toli gražu gaunasi ne toks ir patrauklus.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ir Beje jeigu turit sukietėjusį medų tai šildyti jo negalima. Gausim visiškai bevertį produktą. Jeigu nelabai kietas galima pasistengus išmaišyti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū labai :) Ką tik supilsčiau į stiklainėlius :) Medaus gardumas pasakiškas, supyliau likutį į atskirą indelį, bus kuo pasilepinti, kai norėsis saldaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kur rasti pirkti mažų stiklainėlių?? :( :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...