2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Karamelinis krekerių tortas



500-600 gr. saldžių krekerių "Žuvyčių"
1 indelis "Rududu"
1 pakelis sviesto (180-200 gr.)
1 citrina
4 v.š. riebios grietinės
žiupsnelis druskos
džiovintų vaisių, uogų, riešutų pagal skonį (jei norite)

Ant silpnos ugnies mašydami kaitiname sviestą ir Rududu, kol viskas ištirpsta ir masė tampa vienalyte. Dedame grietinę, druską ir dar šiek tiek pakaitiname. Atvėsiname. Supilame išspaustas citrinos sultis ir sudedame nutarkuotą žievelę. Masę išplakame mikseriu. Sausainius beriame į dubenį, suberiame džiovintus vaisius, uogas, riešutus ar kt. ir supilame kremą. Viską išmaišome ir gerai paspausdami sudedame į torto ar kt. formą. Paliekame kelioms valandoms kambario temperatūroje, vėliau statome į šaldytuvą. Skanaus!

P.S. Labai paprastas ir labai skanus tortukas. Ruošiant Velykų stalą, tai turbūt grečiausiai padaraomas šventinis skanėstas :) Galite improvizuoti dėdami įvairius priedus, puošti šokoladu, kokoso drožlėmis, pabarstukais. 

Recepto šaltinis Visko po trupinėlį

9 komentarai:

  1. ar tortas nesigauna labai kietas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kietumas kaip tinginio. Gal net minkstesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau šį tortą, nepatiko, kad jis saldžiarūgštis. Kitą kartą citrinos nedėsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O jeigu nedėčiau citrinos nuo to tortukas nenukentėtų?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man sunkiai sekesi sujungrti i viena mase rududu ir sviesta.. o ta citrina tai keistas skonis.. Kaip kad bunas paruges tortas... citrina mano manymu visai netinka

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...