2015 m. gegužės 22 d., penktadienis
Grietininis krekerių tortas
400 gr. saldžių krekerių ("Žuvyčių" arba kt. mažų sausainukų)
500 ml. grietinės 20-30 %
250 ml. grietinelės 35-36%
cukraus pudros pagal skonį
citrinos rūgšties ant peilio galiuko
15 gr. želatinos
Želatiną užpilame 40 ml. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Į grietinėlę beriame šaukštą pudros, ctrinos rūgštį ir išplakame iki standumo. Į grietinę įberiame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išplakame. Įmaišome grietinėlę. Ištirpiname želatiną, atvėsintą supilame į kremą ir dar kartą išplakame mikseriu. Supilame ant sausainių, išmaišome. Jei kremas labai skystas, prieš sumaišydami su sausainiais palaikykite šaldytuve (tam, kad sausainiai nenusėstų ant formos dugno). Norimą formą išklojame maistine plėvele, sudedame torto masę, viršų paspaudome šaukštu/mentele, kad neliktų tarpelių. Stingdome šaldytuve. Skanaus!
P.S. Dar vienas "tinginių" torto variantas - mažai darbo ir daug torto :))
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Žiūriu krekerių tortukai įgavo naują kvėpavimą :) Kiekvieną savaitę vis kažkokia variacija su jais :) Baigiu susigundyti ir aš vėl prisiminti ir atnaujinti juos :)
AtsakytiPanaikintiAušra, nes užima mažai laiko, o skonis beveik kaip tikro torto :)
AtsakytiPanaikintiO kuris jusu nuomone skanesnis sitas ar karamelinis krekeriu tortas ? Neapsisprendziu kuri gaminti :)
AtsakytiPanaikintiKaramelinis sausesnis, sitas dregnesnis :) Man abu daugmaz vienodai patiko.
PanaikintiJau aušta šaldytuve,vėliau parašysiu,kajp skonis:)
AtsakytiPanaikintiJau aušta šaldytuve,vėliau parašysiu,kajp skonis:)
AtsakytiPanaikinti