2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Makaronų ir maltos mėsos apkepas



250 gr. smulkių vermišelių
400 gr. virtos mėsos (naudojau vištieną)
1 svogūnas
1 kiaušinis
100 ml. sultinio
2 v.š. alyvuogių aliejaus
krapų (nebūtina)
druskos
pipirų

Makaronus kelias minutes paverdame (tik nepervirkite). Nukošiame vandenį ir įmaišome aliejų, kad makaronai nesuliptų. Mėsą sumalame mėsmale. Apkepiname smulkiai sukapotą svogūną. Mėsą, svogūnus, krapus sumaišome su makaronais, supilame išplaktą kiaušinį su sultiniu (galime pasilikti šaukštą plakinio ir juo aptepti apkepo viršų), įberiame pagal skonį druskos, pipirų. Dedame masę į aliejumi išteptą formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min. arba kol viršus gražiai užkepa. Skanaus!

P.S. Tokį apkepą ankčiau gamindavo darželiuose - kas lankėte, tikrai prisiminsite :) Labai skanu su daržovių salotomis. Skanus ir šaltas.

Recepto šaltinis Kulinarya123

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...