Gal kai kam tai jau nebus nauja, bet aš šiemet pirmą kartą išbandžiau kiek kitokiu būdu šaldyti įvairius žalumynus.
svogūnų laiškų
česnakų laiškų
krapų
špinatų
tyro alyvuogių aliejaus
druskos (nebūtina)
Viską supjaustome ir dedame į blenderį, įpilame kelis šaukštus aliejaus (arba kiek norite; tai pat galima įberti druskos), ir sumalame iki norimos konsistencijos (galima tik šiek tiek pasmulkinti, galima malti iki tyrės konsistencijos). Sudedame į ledukų formas, užšaldome, tuomet sudedame į dėžutę ar maišelį ir laukiame žiemos, o sulaukus tereiks tiesiog įmesti kubelį žalumynų į sriubą, troškinį, padažą, makaronus ar kt. Skanaus!
P.S. Surašiau tai, ką šaldžiau aš, bet galite maišyti žalumynus pagal savo skonį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą