Kepimo formos: 21 cm. apvali, arba stačiakampė 18x24 cm.
Tešlai:
100 gr. juodojo šokolado
50 gr. cukraus
120 gr. sviesto
130 gr. miltų
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gr. kreminės varškės
300 gr. vyšnių (tiks ir šaldytos, ir šviežios)
100 gr. cukraus
1 mažas kiaušinis
Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.
Įdaras. Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.
Surinkimas. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis - tešla (pyrago viršus). Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) - nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Pyragą būtinai visiškai atvėsiname. Atvėsusį galima apšlakstyti juoduoju šokoladu. Skanaus!
P.S. Dar vienas receptas į mano kartojamų sąrašą :) Rekomenduoju. Jei naudosite paprastą varškę, pertrinkite ją per sietelį.
Recepto šaltinis lesyaka.ru
Šitas fantastiškas pyragas!
AtsakytiPanaikintiPrieš porą metų buvau atradusi viename lietuviškų tinklaraščių. Tik kad be vyšnių tas receptas buvo.
Kaip užsimaniau dabar :D
Maniškis jau orkaitėj, nors už lango kaitra, neatsispyriau išbandyti. Dieviškas derinys : šokoladas+vyšnia+ varškė ;)
AtsakytiPanaikintiSkanaus pyrago :)
PanaikintiAčiū jis tikrai nuostabus, kepsiu ne kartą ;)
Panaikintilabai patiko pyragas.Kita karta bandysiu didinti varskes kieki,nes pyragai su varske patys skaniausi :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsiliepimą :) Aš vieną kepiau su beveik 500 gr. varškės, nes irgi labai mėgstu varškinius pyragus :)
Panaikintiatrodo skaniai:)
AtsakytiPanaikintiMan kazkodel labai mazai teslos gavosi, vos du sluoksniai isejo.
AtsakytiPanaikintiGalbūt, formą didesnę naudojote? (Tik spėju. Pati šįvakar pirmąkart bandysiu kept).
PanaikintiPer trumpai plakete kiausinius turbut, nes kai issiplaka gerai, tai mases nemazai buna.
PanaikintiTai turbūt kad miltų per mažai. Originaliam recepte 150 g. Darėme - tešlos ir 2 sluoksnių neišėjo, gal kokie 1,25. Parašysiu, kaip iškepė.
PanaikintiKokia turi buti teslos konsistencija?
AtsakytiPanaikintitešla būna gana tiršta
PanaikintiGeras pyragas! Norisi gal truputį ryškesnio skonio (romo esencijos ar pan.), bet konsistencija ir saldumo lygis - super: švelnus, tirpstantis burnoj, kaip priklauso :)
AtsakytiPanaikintiLaima, pamirkykite kitą kartą vyšnias alkoholyje ;)
PanaikintiKepiau 1karta, begalo patiko, dar tikrai ne karta kepsiu. Tik pati tasla gana kieta gavosi, labai buvo sunku paskirstyti sluoksnius. Kita karta bandysiu deti i konditerini maiseli jei vel tokia kieta gausis.
AtsakytiPanaikintiTobulas pyragas, kuriame dera viskas ką mėgstu - šokoladas, varškė ir puikiai viską pagerina vyšnių rūgštelė, ačiū!
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau , lb skanus. Dejau dar papildomai indeli mascarpones. Buvo tik sunkoka surinkti. O jeigu as nesloksniuočiau kita karta ir tiesiog varskes idaras butu per viduri ( vienas sluoksnis ) ?
AtsakytiPanaikintiSvajūne, galite ir taip daryti.
Panaikintikazin ar vysnios is uogienes tiktu?
AtsakytiPanaikintiAs is vysniu uogienes dariau.super vistiek gavosi :)
AtsakytiPanaikintio kokio dydzio pas Jus forma? nes i mano 25 tikrai pritruko ir teslos ir idaro :)
AtsakytiPanaikintiVirs produktu surasyti formu matmenys, kaip ir kiekviename recepte.
PanaikintiIšmėginta ir beveik iškart suragauta :) Visiems labai patiko. Tik keletas pastebėjimų: 1 - kaži kodėl originaliame recepte miltų 150 g, o čia sumažinta iki 130? Mes gamindami kažkiek šiūptelėjom iš akies (gal ir buvo 130 g, gal kiek daugiau) - nepakenkė; 2 - bet tikrai, ar neatrodo, kad nurodytas kiekis - vienam, na, geriausiu atveju - pusantro sluoksnio? Nes ir taip nedidelėj formoj kepant tešlos pritrūko net antram sluoksniui, ką jau kalbėt apie trečią... Nors po visko atsirado daugiau drąsos eksperimentuot kiekiu. 3 - ir vėl mažinom cukraus kiekį. Į įdarą supylėm tik 50 gramų - užteko sočiai. 4 - (atsiprašau už galbūt reklamą) - varškės kepiniuose nemėgstu, o ir idealiai pertrint namų sąlygomis turbūt nepavyktų. Tad pirkau kreminę varškę Lidle. Pamačiau užrašą, kad tinka kepiniams, ir griebiau. Jau ragaudama kepinį pasigailėjau, kad nesudėjau visų 400 gramų... :) Ir paskutinė pastaba - tokio kiekio pyrago, koks išeina iš nurodytų recepte, gerokai per maža. Keturiese beveik iškart ir suvalgėm... Ir iki galo neatvėsusį - oi, kaip skanu buvo...
AtsakytiPanaikintiAčiū už išsamų komentarą! Dėl receptų - pas mane viskas surašyta taip, kaip darau aš. Niekada aklai nekopijuoju receptų, nuoroda įdėta tik tam, kad paskui nebūtų komentarų - "pavogėte receptą". O ir receptai kartais būna surašyti netiksliai, todėl visada reikia žiūrėti pačiai, kiek ko dėti. Kuo daugiau miltų, tuo biskvitas bus kietesnis. Be to - tešla ir taip gaunasi gan tiršta, ją sunku paskirstyti sluoksniais, tad įdėjus dar miltų, būtų dar sunkiau. Tešlos čia nėra daug, bet jos visiškai pakanka, nebent labai mėgstat daug biskvito kepiniuose, tai galit nors ir dvigubint :) Gaminimas - tai improvizacija.
Panaikintiseniai norejau isbandyti ir pagaliau kepinys orkaiteje.man pritruko teslos,nors forma 20cm.jei patiks,kitakart kepant maisysiu daugiau teslos,o dabar laukiam
PanaikintiSveiki.Kepu ir as.Siuo metu orkaiteje.As dariau apvalioje 21 formoje.Tesla skirsciau per konditerini maiseli.Man gavosi visi trys sluoksniai.Varskes dejau truputi daugiau ir vietoj vysniu dejau melynes ir avietes.Laukiu kol iskeps.Aciu uz receptuka
AtsakytiPanaikintiGal galite parašyti kaip gavosi su mėlynėm ir avietėm? :)
PanaikintiNuostabus pyragas visiems patiko kepsiu dar ne karta
AtsakytiPanaikintiNuostabu labai skanus
AtsakytiPanaikinti