2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Šokoladinis vyšnių pyragas su varške

Vyšnios ir šokoladas, mmm.... Tobulas derinys.. Pasidalinsiu su Jumis šokoladiniu vyšnių pyrago receptu. Esu kepusi daugybę pyragų, tad esu gana išranki jų skoniams. Jei šį kepu jau trečią kartą per savaitę (ne ne, ne visus suvalgiau pati :))), vadinas pyragas tikrai vertas pagyrų!





Kepimo formos: 21 cm. apvali, arba stačiakampė 18x24 cm.

Tešlai:

100 gr. juodojo šokolado
50 gr. cukraus
120 gr. sviesto
130 gr. miltų
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui:

300 gr. kreminės varškės
300 gr. vyšnių (tiks ir šaldytos, ir šviežios)
100 gr. cukraus
1 mažas kiaušinis

Tešla. Puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą su šokoladu. Paliekame atvėsti. Kiaušinius, cukrų ir druską mikseriu plakame, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja). Supilame šokoladą, išplakame. Beriame miltus su kepimo milteliais ir nedideliu greičiu mikseriu gerai išplakame.

Įdaras. Įdarui šaukštu dubenyje ištiriname  varškę, kiaušinius ir cukrų. Masė turi būti maždaug kremo konsistencijos.

Surinkimas. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi. Pilame 1/3 tešlos, paskirstome ant viso dugno. Dedame 1/2 varškės masės, vėl mentele paskirstome per visą plotą. Ant varškės išdėliojame pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti). Toliau vėl pilame tešlą, ant jos varškė ir vyšnios, ir paskutinis sluoksnis - tešla (pyrago viršus). Jei nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali gautis skirtingo tirštumo) - nieko tokio, viskas vis tiek puikiai iškeps. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname mediniu pagaliuku). Pyragą būtinai visiškai atvėsiname. Atvėsusį galima apšlakstyti juoduoju šokoladu. Skanaus!

P.S.  Dar vienas receptas į mano kartojamų sąrašą :) Rekomenduoju. Jei naudosite paprastą varškę, pertrinkite ją per sietelį. 

Recepto šaltinis lesyaka.ru

30 komentarų:

  1. Šitas fantastiškas pyragas!
    Prieš porą metų buvau atradusi viename lietuviškų tinklaraščių. Tik kad be vyšnių tas receptas buvo.
    Kaip užsimaniau dabar :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maniškis jau orkaitėj, nors už lango kaitra, neatsispyriau išbandyti. Dieviškas derinys : šokoladas+vyšnia+ varškė ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai patiko pyragas.Kita karta bandysiu didinti varskes kieki,nes pyragai su varske patys skaniausi :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už atsiliepimą :) Aš vieną kepiau su beveik 500 gr. varškės, nes irgi labai mėgstu varškinius pyragus :)

      Panaikinti
  4. Man kazkodel labai mazai teslos gavosi, vos du sluoksniai isejo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galbūt, formą didesnę naudojote? (Tik spėju. Pati šįvakar pirmąkart bandysiu kept).

      Panaikinti
    2. Per trumpai plakete kiausinius turbut, nes kai issiplaka gerai, tai mases nemazai buna.

      Panaikinti
    3. Tai turbūt kad miltų per mažai. Originaliam recepte 150 g. Darėme - tešlos ir 2 sluoksnių neišėjo, gal kokie 1,25. Parašysiu, kaip iškepė.

      Panaikinti
  5. Kokia turi buti teslos konsistencija?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Geras pyragas! Norisi gal truputį ryškesnio skonio (romo esencijos ar pan.), bet konsistencija ir saldumo lygis - super: švelnus, tirpstantis burnoj, kaip priklauso :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kepiau 1karta, begalo patiko, dar tikrai ne karta kepsiu. Tik pati tasla gana kieta gavosi, labai buvo sunku paskirstyti sluoksnius. Kita karta bandysiu deti i konditerini maiseli jei vel tokia kieta gausis.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tobulas pyragas, kuriame dera viskas ką mėgstu - šokoladas, varškė ir puikiai viską pagerina vyšnių rūgštelė, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vakar kepiau , lb skanus. Dejau dar papildomai indeli mascarpones. Buvo tik sunkoka surinkti. O jeigu as nesloksniuočiau kita karta ir tiesiog varskes idaras butu per viduri ( vienas sluoksnis ) ?

    AtsakytiPanaikinti
  10. kazin ar vysnios is uogienes tiktu?

    AtsakytiPanaikinti
  11. As is vysniu uogienes dariau.super vistiek gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. o kokio dydzio pas Jus forma? nes i mano 25 tikrai pritruko ir teslos ir idaro :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Virs produktu surasyti formu matmenys, kaip ir kiekviename recepte.

      Panaikinti
  13. Išmėginta ir beveik iškart suragauta :) Visiems labai patiko. Tik keletas pastebėjimų: 1 - kaži kodėl originaliame recepte miltų 150 g, o čia sumažinta iki 130? Mes gamindami kažkiek šiūptelėjom iš akies (gal ir buvo 130 g, gal kiek daugiau) - nepakenkė; 2 - bet tikrai, ar neatrodo, kad nurodytas kiekis - vienam, na, geriausiu atveju - pusantro sluoksnio? Nes ir taip nedidelėj formoj kepant tešlos pritrūko net antram sluoksniui, ką jau kalbėt apie trečią... Nors po visko atsirado daugiau drąsos eksperimentuot kiekiu. 3 - ir vėl mažinom cukraus kiekį. Į įdarą supylėm tik 50 gramų - užteko sočiai. 4 - (atsiprašau už galbūt reklamą) - varškės kepiniuose nemėgstu, o ir idealiai pertrint namų sąlygomis turbūt nepavyktų. Tad pirkau kreminę varškę Lidle. Pamačiau užrašą, kad tinka kepiniams, ir griebiau. Jau ragaudama kepinį pasigailėjau, kad nesudėjau visų 400 gramų... :) Ir paskutinė pastaba - tokio kiekio pyrago, koks išeina iš nurodytų recepte, gerokai per maža. Keturiese beveik iškart ir suvalgėm... Ir iki galo neatvėsusį - oi, kaip skanu buvo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už išsamų komentarą! Dėl receptų - pas mane viskas surašyta taip, kaip darau aš. Niekada aklai nekopijuoju receptų, nuoroda įdėta tik tam, kad paskui nebūtų komentarų - "pavogėte receptą". O ir receptai kartais būna surašyti netiksliai, todėl visada reikia žiūrėti pačiai, kiek ko dėti. Kuo daugiau miltų, tuo biskvitas bus kietesnis. Be to - tešla ir taip gaunasi gan tiršta, ją sunku paskirstyti sluoksniais, tad įdėjus dar miltų, būtų dar sunkiau. Tešlos čia nėra daug, bet jos visiškai pakanka, nebent labai mėgstat daug biskvito kepiniuose, tai galit nors ir dvigubint :) Gaminimas - tai improvizacija.

      Panaikinti
    2. seniai norejau isbandyti ir pagaliau kepinys orkaiteje.man pritruko teslos,nors forma 20cm.jei patiks,kitakart kepant maisysiu daugiau teslos,o dabar laukiam

      Panaikinti
  14. Sveiki.Kepu ir as.Siuo metu orkaiteje.As dariau apvalioje 21 formoje.Tesla skirsciau per konditerini maiseli.Man gavosi visi trys sluoksniai.Varskes dejau truputi daugiau ir vietoj vysniu dejau melynes ir avietes.Laukiu kol iskeps.Aciu uz receptuka

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal galite parašyti kaip gavosi su mėlynėm ir avietėm? :)

      Panaikinti
  15. Nuostabus pyragas visiems patiko kepsiu dar ne karta

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...