2015 m. rugsėjo 30 d., trečiadienis

Birių produktų оbuolių pyragas (be kiaušinių)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos! Gal kam tai jau ne naujas receptas, bet aš kepiau jį pirmą kartą. Labai patiko ne tik skonis, bet ir tai, kad tereikia suberti produktus į kepimo skardą! Kas sakote, kad nemokate ar nemėgstate kepti pyragų, - šį tikrai iškepsite be jokio vargo!




20 cm. apvaliai kepimo formai


Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
2/3 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5-7 nedideli obuoliai
100 gr. sviesto
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Obuolius sutarkuojame burokine trintuve, sumaišome su cinamonu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame 1/3 sauso mišinio, dedame sluoksnį obuolių, vėl pabarstome sauso mišinio ir t.t. paskutinis sluoksnis turi būti sauso mišinio. Ant viršaus išdėliojame sviestą, supjaustytą mažais gabaliukais. Kepame 190° orkaitėje apie 30-40 min., viršus turi gražiai paruduoti. Iškeptą visiškai atvėsiname. Skanaus pyrago :)

P.S. Labai neįprasto skonio pyragas - traškus, drėgnas, saldus. Man trūko tik kaušelio ledų :)

Recepto šaltinis gotovim-doma.ru


2 komentarai:

  1. Jums pukiai išėjo, kai mama tokį varijantą darė, tai vos ne košė gavosi, reikėjo su šauktu valgyti, net prie geriausiu norų netrodė kaip jūsų. Gal žinote nuo ko tai priklauso?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano obuoliai kieti ir nevandeningi buvo. Gal del to?

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...