2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Kesksiukai su varške ir mėlynėmis


apie 17 keksiukų

180-200 gr. varškės (galima naudoti kreminę)
3 didesni kiaušiniai
160 gr. cukraus
100 gr. sviesto
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150-200 gr. mėlynių (naudojau šaldytas) + 1 a.š. miltų
žiupsnelis druskos

Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 3-5 min., kol masė tampa puri ir jos tūris padidėja. Sudedame per sietelį pertrintą varškę, ir išlydytą atvėsintą sviestą. Išmaišome šaukštu. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Ant mėlynių (atšildyti nereikia) užberiame šaukštelį miltų ir išmaišome, kad visos apliptų miltais (taip uogos nenusės į tešlos dugną). Suberiame mėlynes į tešlą, pamaišome. Užpildome tešla 2/3 formelės aukščio. Kepame 190°C temperatūroje apie 20-25 min., arba kol viršus gražiai pagelsta. Skanaus :)

P.S. Keksiukai iškepė su labai skania karamelizuota plutele ir minkštu puriu vidum!

Recepto šaltinis Neringos blogas

6 komentarai:

  1. Kaip jeigu neturiu svieziu melyniu, tik saldytas? ar viskas tas pats su svieziom ir saldytom? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz recepta. Isbandyti preita savaitgali bet deja.. neturi muffinams budingos teksturos ir gana sausi,taip pat mazai pakilo ir nesutruko kaip kad kepant pagal receptus be varskes. Daryti lygiai kaip kad parasyta -nenuimant ir nepridedant nei gramo is isvardintu ingridientu tik vietoj melyniu, kuriu cia nerasi lapricio menesi, naudojau chocolate chips, neisgelbejo ((

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, gaila, kad nepatiko.. Nes man jie labai gerai pakilo (kas ne visada buna su keksiukais), ir buvo tiesiog tobulos teksturos ir skonio. Kepiau perskaicius daug teigiamu komentaru po originaliu receptu. As irgi prie ju prisidedu :) Manau, kad visgi kazkas ne taip su Jusiskiais buvo (gal varske per liesa?)

      Panaikinti
  3. Labai skanūs keksiukai, išbandyta! Ačių už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...