22 cm. apvali forma nuimamais kraštais
Tešlai:
150 gr. minkšto sviesto
1 trynys
100 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių
140 gr. miltų
Kokosiniam sluoksniui:
6 kiaušinio baltymai
200 gr. kokoso drožlių Arimex
150 gr. cukraus
žiupsnelis druskos
Kremui:
5 kiaušinio tryniai
4 v.š. cukraus
200 gr. minkšto sviesto
200 ml. pieno
1 a.š. vanilinio cukraus
2 v.š. romo arba konjako
Šokoladiniam glajui:
100 gr. šokolado
100 gr. gietinėlės 35-36 %
Tešla. Išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.
Kokosinis sluoksnis. Baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis. Pilame kokoso-baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.
Kremas. Trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos. Užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.
Šokoladinis glajus. Puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti. Užpilame ant torto. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.
P.S. Šio torto receptą turiu jau gal 5 metus. Paragavus supratau, kad be reikalo tiek delsiau :) Labai skanus tortas, ypač tiems, kas mėgsta kokosus ir "tikrus", saldžius tortus. Puošti galima nebūtinai šokoladu, bet jis čia tikrai labai tinka.
Recepto šaltinis ovkuse.ru
Galima nepilti alkoholio?
AtsakytiPanaikintiAisku galima. Alkoholis kremuose tik del skonio. Jokios kitos funkcijos jis neatlieka.
Panaikintitai tarkim turetu tikt sirupas konjako skonio?
PanaikintiTiks bet kas, kas Jums skanu, arba isvis galite nieko nepilti.
PanaikintiO man atrodo čia alkoholis dėl kiaušinio trynių. Kažkaip pastebėjau kur žaloki kiaušiniai dedas ten pilama alkoholio...
PanaikintiNoreciau rytojui pasigaminti si torta - geriau gaminti is vakaro ar ta pacia diena? Aciu.
AtsakytiPanaikintiButent apie tai parasyta recepto gale... Rekomenduoju visada paskaityti iki galo, tam ir receptai surasyti, ne tik nuotrauka ideta :) Sis tortas kuo ilgiau "brandinamas", tuo skanesnis buna. Galima ir pries 2 dienas daryti.
PanaikintiPerskaiciavau kiekiu mazesnei formai (17cm). Ar laika irgi mazinti atitinkamai, ar palikti viena valanda?
AtsakytiPanaikintiKadangi jau kepa 40min, tebunie eksperimentas :)
Gavosi labai aukstas baltymu kokoso sluoksnis, neisivaizduoju, kaip reiks uzdeti kremini :)
Jei aukstas sluoksnis gavosi (nors pas mane nepasakyciau, kad labai), tai palikite bent 50 min. Kremo ir ant sonu galima uztepti, ne tik ant virsaus. Jis tvirtas, tai uzsitepa gerai :) Skanaus torto ir geru artejanciu Nauju!
PanaikintiSakyciau, dvigubai, jei ne daugiau, aukstesnis uz sokoladini. Speju, del to, kad naminiai kiausiniai gan dideli. Bandysiu itiesti kepimo popieriaus formos viduje, gal islaikys krema.
PanaikintiTai taip ir turi buti, sokoladinio yra labai nedaug, cia esme kokosas ;)
PanaikintiSveiki man kremas gavosi skystokas. Kaip ji galima sutirstint?
AtsakytiPanaikintiPalaikyti šaldytuve. Sviestas kietėdamas sustandina kremą.
PanaikintiO kaip kokosinis sluoksnis, nesausas? Nereikia su kuo nors sulaistyt?
AtsakytiPanaikintiJurgita
Šis tortas nėra iš "šlapiųjų". Ir kepti baltymai nelaistomi. Gausite košę.
PanaikintiKepiau Naujiesiems Metams. Labai skanus, viskas pavyko, kepiau apie valandą, kokosinis sluoksnis truputį gavosi lyg ir sausokas, gal perkepiau... bet tortas lengvai pagaminamas ir labai skanus. Ačiū
AtsakytiPanaikintiLaba . O jeigu vietoj romo pilti romo esencijos? Kiek tuomet reiktu?
AtsakytiPanaikintiPagal skonį.
PanaikintiNuotraukoje matosi plonas rudas sluoksnis,skiriantis kremo ir kokosu sluoksnius,bet aprasymo eigoje to sluoksnio kaip ir nera,kaip atsiranda tas grazus perskirimas ? Siandien kepsiu,rytoj nesimes i svecius,tai noriu,kad gautusi graziai :)
AtsakytiPanaikintiNeskaitėte recepto atidžiai, viskas parašyta :) Tai tešla, užtarkuota ant kokosinio sluoksnio. Apie tai rašoma ir prie Tešlos (dalį tešlos įdėti į kamerą), ir prie Kokosinio sluoksnio skyrelio (iš kameros išimtą tešlą užtarkuoti ant kokoso). Sėkmės ir skanaus torto :)
PanaikintiSkaiciau,nes dabar jau viska pasiruosus gamybai.Tesla,kad tarkuojasi ten skaiciau,bet ji juk ne sokoladine,kaip gaunasi tas rudumas tarsi sokolado juostele ?
PanaikintiĮ tešlą kakava beriasi, nuo jos ir ruda :)
PanaikintiNu zioplumas mano ...kakao gi praslydo pro akis,va is kur tas rudumas :) Aciu !Pasidarysiu dar puodeli kavos,kad prasibudint :D
AtsakytiPanaikintiKepiau šį savaitgalį, pavyko. Labai skanus, vertas nuodėmės :) Savo gimtadieniui vėl kepsiu. Ačiū už pasiūlytą receptą.
AtsakytiPanaikintisuper torciukas, labai skanus ir sotus, kepsiu tikrai dar ne karta :)
AtsakytiPanaikintiLaba, o man mikseriu plakant sviesta ir po truputi dedant tryniu mase, kremas gavosi kaip varskes grudeliais, o ne homogeniskas. Gal per ilgai plakiau? ar dar imanoma kazkaip ji pataisyt?:(
AtsakytiPanaikintiBandysiu kaimyno gimtadieniui!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Bet labai riebus... Labai. Regis valgau sviesta su kokoso drozlem. Ir ko labiausiai tikejausi kaip turedama didele silpnybe kokosui, kad bus dregnas kokoso sluoksnis, buvo visiskai priesingai... Perpjovus byra visas kokosas, tad atsipjaunu tik kitus sluoksnius, kokosa turiu saukstu rinkti. Gal galima kazkaip ta pataisyti, kad butu vientisa mase? :)
AtsakytiPanaikintiJau 2 kartus kepiau šį tortą, nes man jis neapsakomai skanus. :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nuostabus tortas, ypac kremas.Pabuves saldytuve pora dienu pasidare dar skanesnis..
AtsakytiPanaikintiSveiki, kiek ilgiausiai tortas gali stovėti? Jei sekmadieniui tortą padaryčiau ketvirtadienį ar penktadienį? :)
AtsakytiPanaikintiDrąsiai.
Panaikinti