2016 m. birželio 7 d., antradienis

Dvi užtepėlės/padažai su avokadu



1 variantas

100-150 gr. grietinės arba natūralaus jogurto
1 gerai prinokusio avokado
1 v.š. acto (arba pagal skonį)
1 v.š. aliejaus
1 a.š. medaus (arba pagal skonį)
2 v.š. susmulkintų krapų
4 supjaustyti svogūno laiškai
druskos
pipirų

2 variantas

200 gr. varškės
1 gerai prinokęs avokadas
2 česnako skiltelės
2 v.š. smulkintų krapų
4 supjaustyti svogūno laiškai
druskos
pipirų

Viską sumalti blenderiu iki kreminės konsistencijos. 1-as variantas - labiau padažas (aš valgiau su cukinijų blynais), 2-ą variantą labai skanu užsitepti ant skrudintos duonos. Fantastiško skonio padažiukai! Skanaus :)


2 komentarai:

  1. Dievinu avokadus! Prastoviu prie jų parduotuvėj belekiek laiko, kol peržiūriu visus ir susirandu minkščiausius :)) Nes labai mėgstu iš jų daryti ne vien užtepėles, bet ir į salotas dėti. Bet užtepėlės, aišku, yra pirmoje vietoje - atrodo, pats avokadas lyg ir neturi kažkokio labai ypatingo skonio, bet tikriausiai čia jo konsistencija yra taai tikrasis gėris.. Beje, kadangi labai dažnai avokadai parduotuvėse gan kietoki būna, tai aš internetennusižiūriu, kada akcijos būna - https://www.iki.lt/akcijos ir perku daug - ir tegu sau noksta :)) Neseniai dar sužinojau, kad norint greičiau išnokinti avokadus, reikia juos prie obuolių laikyti - kaip tik dabar bandau, ar čia suveiks tas stebuklas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...