2016 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)



200 gr. sausainių "Damų piršteliai"
250 gr. maskarponės
200 gr. grietinėlės 35-36%
3 v.š cukraus
žiupsnelis citrinos rūgšties
apie 100 ml. stiprios kavos
vyšnių be kauliukų

Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Sudedame maskarponę ir nedideliu greičiu viską kartu išplakame iki vientisos masės. Imame stiklinį indą norimos formos, labai trumpam panardiname sausainius (po vieną) į kavą ir sudedame viena eile ant dugno, užpilame kremo, dedame vyšnių (jas įspaudžiame į kremą). Vėl dedame sausainius, suvilgytus kava, toliau - kremas, vyšnios ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Viršų galima pabarstyti tarkuotu šokoladu arba kakava. Palaikome kelias valandas šaldytuve. Skanaus!

P.S. Tikras itališkas tiramisu daromas su kiaušiniais. Esu darius ir tokį, bet be kiaušinių man patiko labiau, o ir vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Manau, butų skanu vyšnias pamirkyti alkoholyje. 

2 komentarai:

  1. Su žaliais kiaušiniais nesu dariusiu, naudoju tik trynius- juos kaitinu plakdama su cukrumi. Tokį labai sodrų karamelinį skonį kremui suteikia jie, nenorėčiau jų nieku gyvu atsisakyti šiame deserte :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laaabai skanus,dariau jau daug kartų,greitai pagaminamas,ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...