2016 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Marinuota paprika su medumi



5-6 stiklainiukams po 0,5 l.

Paprikų (tinka įvairių spalvų, bet man skaniausia raudona)
po 1 a.š. medaus į kiekvieną stiklainiuką
po 1 česnako skiltelę į kiekvieną stiklainiuką
juodųjų pipirų žirnelių
prieskoninių žolelių (naudojau džiovintą baziliką ir raudonėlį)

Marinatui:


1 litras vandens
160 gr. cukraus
200 ml. acto (naudoju actą su prieskoniais)
200 ml. aliejaus
1 v.š. druskos

Paprikas išvalome, supjaustome stambesniais gabaliukais (dideles aš pjaunu į 4 dalis ir jas dar i 2-3, priklausomai nuo paprikos dydžio). Užviriname puode vandens, sudedame paprikas ir užvirus dar paverdame apie 5 min.

Į švarius stiklainiukus įdedame po 1 a.š. natūralaus medaus, česnako skiltelę, žolelių, pipirų. Sudedame pakaitintas paprikas.

Užviriname visus marinato produktus (maišome, kad cukrus ištirptų), užpilame paprikas ir sandariai užsukame. Palaikome šiltai, kol atvės.

P.S. Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...