2018 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Kišas (quiche) - prancūziškas pyragas su brokoliais ir lašiša


Kišas - tai prancūziškas pyragas, kuris skanus ir šiltas, ir šaltas. Jį galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį, ir vežtis su savimi į gamtą. Kaip ir ingredientai - galite improvizuoti iš to, ką turite šaldytuve. Man skaniausias su mano mėgstama lašiša ir dievinamais brokoliais. 




22 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

2 tryniai
110 gr. sviesto
180 gr. miltų
žiupsnelis druskos
1 v.š. labai šalto vandens

Įdarui:

pusė brokolio
150 m. riebios grietinėlės
50 gr. fermentinio, kietojo arba kito sūrio
2 kiaušiniai
2 baltymai (likę nuo pagrindo)
100 gr. rūkytos lašišos
krapų
svogūnų ir pomidoriukų papuošimui

Pagrindas. Sviestą supjaustome gabaliukais į miltus su druska ir rankomis triname, kol susiformuoja trupiniai. Supilame vandenį su tryniais ir užminkome tešlą. Susukame į maistinę plėvelę ir padedame 30 min, į šaldytuvą. Tuomet išklojame tešla kepimo formą ir jos sieneles, subadome dugną šakute ir kepame pagrindą 180°C orkaitėje apie 20 min.

Įdaras. Brokolį suskirstome žiedynėliais ir 5 min. apverdame, sudedame ant pagrindo. Taip pat išdėliojame lašišą. Kiaušinius ir baltymus išplakame, supilame grietinėlę, sudedame sūrį ir krapus. Viską gerai išmaišome ir užpilame ant brokolių su lašiša. Ant viršaus dedame vyšninių pomidoriukų, svogūnų žiedų. Grąžiname pyragą į orkaitę ir dar kepame apie 20-25 min. Skanaus :)


3 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...