2019 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Itališkas obuolių pyragas




20-22 cm. apvaliai formai

3-4 obuoliai
180 gr. miltų
2 tryniai
140 gr. cukraus
50 gr. sviesto
125 ml. pieno
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Trynius plakame mikseriu su 100 gr. cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir  gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.

P.S. Drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas.

Recepto šaltinis


3 komentarai:

  1. Sveika. Visur ieškau tavo šokoladinio varškės pyrago su varške ir apelsinais bet niekur nerandu, ji kepiau daugybė kartu, tačiau ne užsirašiau recepto....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal su kazkuo mane painiojate, nes tokio pyrago lyg ir nesu kepus...

      Panaikinti
  2. Skanus obuolių pyragas. Išbandėme labai patiko. Kai truputi atvėso šis pyragas man dar gardesnis.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...