2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Tortas „Šokoladinė avietė“

 

 
22 cm. apvaliai torto formai

Biskvitui:

3 kiaušiniai
110 gr. cukraus
110 gr. miltų
2 v.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Kremui:

300 gr. trintų aviečių (naudojau šaldytas)
300 gr. jogurto
400 ml. grietinėlės 36%
30 gr. želatinos
90 ml. vandens
8 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Biskvito sulaistymui:

100 gr. juodojo šokolado
100 ml. pieno

Šokoladinis kremas papuošimui:

200 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36%

Biskvitas. Kiaušinius plakikliu plakame su cukrumi ir druska, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta (apie 10 min.). Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, suberiame pusę mišinio į kiaušinius, ir labai atsargiai šaukštu išmaišome. Suberiame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome. Masė turi likti tokia pat puri ir tiršta. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (popierių tiesiame tik ant dugno), ir kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus. Lakštai gaunasi apie 1-1,5 cm. storio. Jei norite storesnių, didinkite produktų kiekį.

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje išplakame jogurtą, avietes ir 4 v.š. cukraus, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir mažiausiu plakiklio greičiu plakame, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Įdedame šaukštą kremo, išmaišome, tuomet plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu plakiklio greičiu paplakame, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).

Sulaistymas. Puode įkaitiname pieną (bet neužviriname), ir ištirpiname jame šokoladą. Atvėsiname.

Torto surinkimas. Dedame į lėkšte torto formos žiedą. Dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome tirpintu šokoladu, dedame pusę kremo, antrą biskvitą, vėl jį sulaistome, kitą pusę kremo, ir paskutinį biskvitą. Jei liko šokolado, galite sulaistyti ir paskutinį biskvitą.

Papuošimas. Jei puošite šokoladiniu ganašu, ką labai rekomenduoju, nes jis čia labai tinka, jį reiktų pasidaryti iš vakaro. Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname. Ištirpiname joje šokoladą. Atvėsiname ir statome nakčiai į šaldytuvą. Ryte išplakame ganašą plakikliu, kol tampa purus (1-1,5 min.). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos. Puoškite pagal savo fantazijas. Skanaus!
 
P.S. Gaivus avietinis kremas su prabangiu šokoladiniu skoniu – idealus derinys. Rodos, šokolado daug, bet aviečių gaivumas tortą padaro ne per saldžiu. Labai gaila, kad neturėjau aviečių papuošimui, teko puošti braškėmis, bet ir jų skonis puikiai derėjo prie viso torto.

 

22 komentarai:

  1. Pagal pjūvį, tai tortas turi būti tiesiog gerulis :) Mums labai patinka daug kremo ir mažai biskvito.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aušra, tortas išties skanus gavos, giriuosi ir rekomenduoju :) Aš irgi kremų mėgėja, man biskvito plono sluoksnelio užtenka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo skaniai!
    O kodėl reikia 4 lakštų, jei naudojama tik 3?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Spausdinimo klaida, aciu, kad pastebejote :) Nors jei biskvitas gana aukstas iskepa, galima ir i 4 lakstus dalint.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar sueitų vietoje šaldytų aviečių, panaudoti aviečių uogienę? (ir isvis nedėti cukraus)? Nes šian 4 parduotuves išnarčiau, neradau aviečių šaldytų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurate, nelabai isivaizduoju, koks skonis butu. Bet kodel gi nepabandzius :)

      Panaikinti
  6. Man iškilo klausimas dėl aviečių kiekio. Jūs rašydama, kad reikia 300 g trintų aviečių, turite omeny, kad atšildžius ir sutrynus avietes turi būti 300 g? Ar paimti 300 g šaldytų aviečių, jas atšildyti ir sutrinti? Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba diena, koki jogurta naudoti, kepant si torta? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. ka daryt? man ganasas sukietejo kietas kietas, ka daryt nezinau? pasildyti? ??? help please

    AtsakytiPanaikinti
  9. Bandykite truputeli pasildyt mikrobangeje. Turetu issiplakti.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Prieš keletą dienų kepiau. Skonis tikrai fantastiškas :) Tik turiu klausimą. Jeigu yra nemėgstančių juodojo šokolado, ar galima jį pakeisti pienišku?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gaminau šį tortuką,tik braškinį variantą - nerealiai skanus!! Geru žodžiu ir savo blog'e paminėjau. Super :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nuostabiai gaivus, tik galvoju jei į kremą avietinį nedėti želatinos ir dėti jo mažiau...Kažin ar pavyktų? Ar susigertų visas į biskvita ar per šonus išbėgtų..Gal kas bandėte kartais taip? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nuostabiai gaivus, tik galvoju jei į kremą avietinį nedėti želatinos ir dėti jo mažiau...Kažin ar pavyktų? Ar susigertų visas į biskvita ar per šonus išbėgtų..Gal kas bandėte kartais taip? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki. Noriu pagaminti šį tortą ir kilo klausimas ar tortą valgant netrukdė aviečių sėklytės?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveiki, ar galima laistyti torto biskvitus sultimis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima kuom norit - sultim, kava, sirupu, vandeniu su cukrum. Esu macius, kad ir pienu laisto.

      Panaikinti
  16. Ar šį tortuką galima dengti cukrine mase? Jis tvirtas?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...