2010 m. birželio 15 d., antradienis

Marmurinis kondensuoto pieno keksas


200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai

Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!

P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!

Adaptuota iš Saulėta virtuvė

26 komentarai:

  1. Koks gražuolis! :))
    Žinok, įtariu, ir aš pasinaudosiu šia tavo puikia adaptacija :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, aciu :)) Mielai prasom naudotis, keksas tikrai skanus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man tai kaip veidukas atrodo, zuikio, ar meškučio :)) užsigliūčinau :) atrodo drėgnas tikrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Violeta, cia taip savaime isejo :D Pamaisiau su saukstu, o isejo stai toks ornamentas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai dėkoju už receptuką:) tikrai labai skaniai išėjo pasidaryti:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Muy rico, entra por los ojos.

    Enhorabuena y besos!!!!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau kepiau gal 5 kartus si keksa. Vieninteli ka pakoregavau tai, kad nedalinti teslos per puse, susdedu miltus bendrai po to puse baltos teslos i skarda, o likusia per sieteli idedu kakava, super!!Tiesiog maziau plaut indu :)Tikrai labai skanus ir puikiai gaunasi ne tik sis receptas, bet ir kiti. Norejau tik pasakyt autorei, kad visi receptai issamiai parasyti, aciu labai! Daznai pasinaudoju!!Nuotraukos irgi labai visos grazios. Matosi, kad turi "gyslele" kepiniams. Saunuole!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Edita, aciu ir jums, kad naudojates receptais ir nepatingit atsiliepimu parasyti, - labai tai vertinu. Del receptu rasymo - rasau ne sau, o skaitytojams, todel stengiuos surasyti net tai, kas man atrodo savaime suprantama, o kitam galbut bus neaisku. Tad labai dziaugiuosi, kad daugelis paraso, jog receptai parasyti suprantamai. Nors man paciai kartais atrodo, kad per daug smulkmeniskai viska rasau :)

    P.S. Ir man sis keksas vienas is skaniausiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai mėgstu kepti keksus. Ilgai galvojau ar verta pabandyti šį, bet pabandžius likau sužavėta, o ir vyrui labai patiko. Purus, drėgnas na tiesiog tirpsta burnoje. Tikrai kepsiu dar ne kartą. dėkui jums už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nezinau kodel, bet gavosi laaaabai riebus. Net sviesto siek tiek maziau dejau, bet isejo kaip isejo...

    AtsakytiPanaikinti
  11. nezinau, kodel, bet man vidurys neiskepe, viskas lyg ir normaliai gavosi, bet vidurys skystas.:(

    AtsakytiPanaikinti
  12. Atrodo labai skaniai. ar galima kuo pakeisti kondensuota piena?ar be jo nesigautu toks..?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kondensuoto pieno nepakeisit niekuom. Todel ir vadinasi keksas su kondensuotu pienu, nes del jo ir skirias kekso skonis nuo kitu keksu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ji kepti paprastoj skardoj ar spec keksams ( kur viduryje dar skylute ? )

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kepiau šį keksą.
    Bet matyt šiek tiek perkepiau, nesigavo drėgnas. Gal dėl to, kad kepiau ne kekso formoje, a torto.
    Bet vistiek labai skanus.
    Įsigysiu kekso formą ir bandysiu dar kartą :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Žiauriai skanus! Ir lengvai pagaminamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. sveiki,o gal galima si receptuka kad parasytumet gramais? nes man su matematika ne kas :(
    nesuprantu tu visu 3/4 ir pan..aciu

    AtsakytiPanaikinti
  18. Anonime, apgailestauju, bet neturiu tiek laiko kiekviename recepte surasyti visu imanomu matavimo vienetu. Vieniems gramu reikia, kitiems puodeliu, nes svarstykliu neturi. Internete yra surasyta, kiek gramu atitinka kiek saukstu, sauksteliu, stikliniu ir kt., tad nemanau, kad sudetinga susirast.

    O del 3/4 - vizualiai padalinkit puodeli i 4 dalis, ir pripilkit reikiamo produkto tik 3 dalis ir turesit 3/4 :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. BANDZIAU SITA KEKSA,TIKRAI SKANUS ;-)))
    BET KODEL JIS MAN GAVOSI SAUSOKAS?AS KEPIAU JI 50 min.gal perkepiau? nes siaip viska dejau pagal recepta,nors nzn ar labai tiksliai,nes nelabai suprantu tu ismatavimu ;-(

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skanus pyragas, gavosi toks kaip nuotraukoje. Esu kepusi panasu marmurini, bet sis zymiai skanesnis, dregnesnis. Kepsiu dar ne karta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Kepiau ne kartą-laaabai skanus keksas ;)Nesudėtinga ir labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. ne karta kepiau si keksa :) SUPERTIKRAI,MANO VYRUI,IR SVECIAM PATINKA :)paskui klausineja visi recepto :)
    na ka pas mane vel kepa,bet ne keksas,op bandziau kekiukus daryti :) ziuresime kas bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Aciu labai skanus...

    AtsakytiPanaikinti
  24. Tikrai labia skanus keksas :) Kaip neturiu ką veikti tik jį ir kepu :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tai 2/3 kondensuoto pieno tai skardine dalinti i 3 dalis ir deti daugiau nei puse jos?aciu

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...