2010 m. birželio 26 d., šeštadienis

Sausainiai "Persikai"


350 gr. miltų
60 gr. minkšto sviesto
2 v.š. grietinės
150 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

indelis virto kondensuoto pieno ("Rududu")

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės. Dedame minkštą sviestą, grietinę, vaniliną ir dar kartą išplakame. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį beriame į plakinį. Minkome, kol gausime minkštą, elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Dedame valandai į šaldytuvą. Tuomet imti po gabalėlį tešlos ir formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliuką. Jį perpjauti per pusę. Puseles šiek tiek suploti, nes kepdamos pakils, ir dėti į kepimo popieriumi i įklotą skardą netoli viena nuo kitos - tai bus mūsų "persikų" puselės. Ir taip padarome persikų puseles iš visos tešlos. Man gavosi 2 skardos. Kepame 190 C orkaitėje apie 20 min., kol viršus pradeda ruduoti. Atvėsiname.

Mikseriu išplakame kambario temperatūros kondensuotą pieną. Iš kievienos puselės, mažo šaukštelio arba peiliuko pagalba, išpjauti dali viduriuko, kad gautume įdubimą (žr. nuotrauką žemiau). Išpjautos tešlos gabaliukus sutrupiname ir sumaišome su kondensuotu pienu. Imame vieną persiko pusę, dedame šaukštelį įdaro ir uždengiame kita puse. Paspaudžiame, kad sausainiai susiklijuotų. Skanaus!

P.S. Sausainius reikėtų formuoti ne didesnius nei graikiškas riešutas, nes kepdami jie dar padidėja. Kuo mažesni - tuo skaniau :)


7 komentarai:

  1. as nelabi suprantu tai cia kondensuoto pieno reikia ar rududu?,nes kiek as zinau tai skiringi dalykai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Moksliuke, reikia virto kondensuoto pieno, o Rududu ir yra kaip virtas kondensuotas pienas. Galima ir paprasta virti patiems, bet tai ilgas procesas :

    AtsakytiPanaikinti
  3. einu kepti as juos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. jeeeeeee gaminau ir as juos,,,fantastika sausainiukai :)))))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na tiesiog tobuli sausainiai gavosi.O jau šeima kaip išgyrė...Dabar šie "Persikai" bus dažnai ant mūsų stalo.Ačiū labai už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mes tai idara darydavom is paprasto kondensuoto pieno istrinto su sviestu, idejus rugsteles

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...