2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

Sūrio-kiaušinių ir mėsos vyniotinis


4-5 kiaušiniai
250 gr. majonezo
350 gr. fermentinio sūrio
500 gr. faršo
1 svogūnas
1 morka
druskos, pipirų

Pasiruošiame faršą. Svogūnus smulkiai supjaustome, morką smulkiai sutarkuojame, ir viską apkepiname, kol gražiai pagels. Sudedame į faršą ir išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, ar mėgstamų prieskonių. Druskos nepadauginame, nes pagrindas bus pakankamai sūrus nuo sūrio ir majonezo.

Kepame pagrindą. Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame majonezą, išmaišome iki vientisos masės. Stambia (burokine) tarka sutarkuojame sūrį, beriame į kiaušinių/majonezo masę, išmaišome. Orkaitės kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi (ant sienielių taip pat), supilame kiaušinių masę, paskirstome per visą skardą ir kepame 190 C orkaitėje 20 min. Tuomet vyniotinio pagrindą išimame, truputį atvėsiname (apie 5 min.). Sudedame ant jo faršą, paskirstome per visą pagrindo plotį, ir nuo trumpesniosios kraštinės suvyniojame į vyniotinį. Dedame atgal į 190C orkaitę, ir kepame dar 30-40 min. Skanaus!

P.S. Įdomaus skonio vyniotinis. Labai skanu su šviežių daržovių salotomis. Tinka valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį. Taip pat skanus ir šiltas, ir šaltas :)

Recepto šaltinis say7.info

8 komentarai:

  1. Esu ragavusi sito skanumelio. Noriu ir pati isbandyti. Sakykite, kokio didumo skardoje kepate kiausinio-surio plakini?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kepiau toje paprastoje žemų kraštų skardoje kuri buvo prie orkaitės, tokia kur pati įsikiša į laikiklius o ne ant grotelių dedasi :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As kepiau kepimo formoje didesneje, bet reiketu visgi kepti orkaites kepimo skardoje, nes mano pagrindas iskilo gerokai ir buvo storas. Buvo sunku suvynioti idara.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man negražiai atlipo pagrindas nuo kepimo popieriaus, ką ne taip padariau?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Naudokit kepimo popieriu "Serla" - prilipimo bėdų niekada nebūna jokiems kepiniams

    AtsakytiPanaikinti
  6. naudokit silikonini kepimo kilimeli, nebus jokio vargo del kepiniu prilipimo

    AtsakytiPanaikinti
  7. O gal kas nors esate bande issikepti surio-kiausinio pagrinda, sudeti mesa ir susukti is vakaro? Laikyti saldytuve ir kepti tik kita diena? ar nieko nenutiktu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visada darau iš vakaro ir kepu prieš valgant pietus sekančią dieną.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...