6 vištienos kumpeliai
1 didelė raudonoji paprika
300 ml. grietinėlės
2-3 a.š. kario (pagal skonį)
0,5 a.š. malto muskato riešuto
vištienos prieskoniai
4-5 česnako skiltelės1 v.š. miltų
druska, pipirai
Česnaką susmulkiname, beriame į jį 1 a.š. kario, druskos, pipirų (aš dar įbėriau vištienos prieskonių). Sumaišome. Šiuo mišiniu įtriname vištieną. Dedame į kepimo formą. Į grietinėlę beriame likusį karį, muskato riešutą, žiupsnelį pipirų, druskos, miltus. Viską išmaišome ir užpilame ant vištienos gabalėlių. Paliekame pasimarinuoti 1-2 h. Tuomet papriką supjaustome šiaudeliais, sudėliojme į tarpus tarp mėsos gabaliukų ("panardiname" į padažą). Kepame 190 °C orkaitėje apie 40 min., kol iškepa vištiena. Patiekiame su ryžiais. Skanaus!
P.S. Taip pagamintą vištieną valgiau restorane (tik ten buvo maži filė gabaliukai). Labai patiko, tad nusprendžiau kažką panašaus pasidaryti namie. Drįsčiau sakyti, kad namie pavyko net skaniau :)
Gaminau, šį patiekalą, tikrai labai pikantiško skonio vištiena gavosi. Sultinga, minkšta, labai aromatinga. Rekomenduoju norintiems išbandyti ką nors naujo. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiŠiandien išbandėm - man labai patiko, vyras pradžioje buvo santūrus, tačiau vis ėjo ir ėjo pakartoti :) Tikrai paprasta ir skanu!
AtsakytiPanaikintiKarta jau gaminau-labai labai skanu!!! Siandien planuoju pabandyti su vistienos krutinele ;)
AtsakytiPanaikintilabai skani mesa gaunasi ir neiprasto skonio
AtsakytiPanaikintiAtrodo nusibodę ingredientai, tačiau visuma gavosi nerealaus skonio - na su tokiu "cinkt" . Ačiū labai už receptą
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu :)
AtsakytiPanaikinti