2011 m. sausio 9 d., sekmadienis

Traškios cinamoninės lazdelės


4 nedideli lakštai šaldytos bemielės tešlos (ėmiau "Mantingos", kuri supjaustyta į 6 lakštus)
3 v.š. rudojo cukraus
2/3 a.š. cinamono
30 gr. sviesto

Imame 2 tešlos lakštus, juos dar truputį pakočiojame, kad būtų plonesni. Jei norite mažiau, bet ilgesnių lazdelių, tuomet kočiokite tešlą į "aukštį", jei norit daugiau lazdelių, bet jos bus trumpesnes, tuomet kočiokit tešlą į "plotį". Abu lakštus patepame išlydytu sviestu, pabarstome cukrumi, sumaišytu su cinamonu. Tada apverčiam vieną lakštą (cukruota puse į apačią), ant cukrum nebarstytos pusės uždedam kitą lakštą - irgi nebarstyta puse. Sudėtus lakštus lengvai pakočiojame kočėlu, kad jie suliptų. Supjaustome 1 cm. pločio juostelėmis. Imame už abiejų juostelės galų ir pasukame juos į priešingas puses, kol visa juostelė sususuka į gražią spiralės formą. ta patį darome su kitais 2 lakštais. Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol tešla iššsipučia ir gražiai apskrunda. Skanaus!

Recepto šaltinis Marks & Spencer "Sweet treats"

3 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...