2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Jogurtinis tortas su vaisiais

Gaivių tortų mėgėjams - labai lengvas jogurtinio kremo tortas, kuriam galite naudoti savo mėgstamus vaisus. Greitai padaromas, paprastas, bet nepaprastai skanus ir gaivus :)


20 cm. skersmens torto formai

Biskvitas:

2 kiaušiniai
6 v.š. cukraus
5 v.š. miltų (su nelabai dideliu kaupu)
1 v.š. krakmolo
2 v.š. šilto vandens
1 a.š. (nubrauktas) kepimo miltelių

Kremas:

400 ml. grietinėlės
425 ml. indelis mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasų ir kivių)
300 ml. jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 gr. želatinos
3 v.š. cukraus

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.

Kremas. Želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sytraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.

Surinkimas. Dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!

P.S. Labai gaivus ir skanus tortas! Dariau su kriaušėmis ir persikiniu jogurtu, nes kriaušinio neradau, bet derinys išėjo labai geras. Vaisių galima ir daugiau dėti. Biskvitas yra man labai patikęs iš "Ananasinio" torto - jo purumas ir lengvumas labai dera su jogurtiniu kremu.


116 komentarų:

  1. Labai skaniai atrodo, noriu ir aš tokį iškepti... Bet ar tiks pradedantiesiems? Dar ne vienas tortas nepavyko:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. simetrija, tai vienas is paprastesniu tortu. Juo labiau - surasyti produktai 20 cm. nedidelei formai, tad tikrai galit pabandyt. Juk nepabandysit - nesuzinosit, kaip pavyks :)O jei kas neaisku - rasykit, bandysiu pagelbet, jei tik zinosiu kaip.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai neatsisakyčiau tokio torto gabalėlio prie puodelio kavos;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo nuostabiai. Manau mamos gimtadieniui išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai mėgstu tokius tortus.. reiks susigalvoti progą (atkreipiant dėmesį į tai, kiek turiu išsisaugojusi trokštamų tortų, progas turėčiau galvoti beveik kasdien..) :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonime, Indre, Asta - torta tikrai rekomenduoju :) Ypac, jei norisi gaivesnio kazko.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nuostabiai atrodo,reiks bandyt iskept,o ar reikia i grietinele skirta papuosimui det zelatinos ar standiklio?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Daiva, aciu :) As nedejau standiklio, tik labai gerai isplakiau su cukrumi.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau pabandžiau ir... gavosi :) Gal ne toks grazuolis kaip jusu, bet visi valgo ir giria.
    Aciu uz gera recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  10. simetrija, puiku, kad viskas gavosi! Dabar galesit drasiai ir kitus tortus badyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. labai puikus tortukas! Sakykit, ar galima puosti grietinele is vakaro? Ar neisskys ji per nakti ant torto?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Galima, tik reikia labai gerai, standziai isplakti grietinele (su cukrum geriausia). Arba standiklio grietineles iberkit (nors as ir nedarau to niekada...).

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kaip daryti tokius šokolado gabalėlius?

    AtsakytiPanaikinti
  14. daugybe kartu jau kepiau.tikrai pasakiskas.virsu ir sonus patepu kremu tuo paciu ir uzberiu pjaustytus persikus.paprasta,grazu ir be galo skanu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na, sumeistravau ir aš šitą gėrį. Tėčio dienos proga ryt nuvešiu tėvukam. kremas labai patiko, manau, bus galima daug kur pritaikyt :) štai koks išėjo, ilsisi šaldytuve dabar: https://lh3.googleusercontent.com/-oYu0JjDxrVg/TeprwV8nr1I/AAAAAAAANTM/L-B6-QUxT_4/s720/Picture%252520106.jpg
    ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Wow, koks grazus tortukas!! Esu tikra, kad teveliams patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. na gražus tai jis neypatingai, bet susivartojo labai sparčiai. užskaitytas 100%! :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Atrodo tai tikrai labai gražiai ir skoningai. Esu visiškai pradedančioji tortų gamintoja, bet rytojui svarbiai progai ketinu kepti pagal Jūsų receptą "Snickers" tortą ir norėčiau papuošti taip, kaip šis tortas. Tad man kilo keletas klausimų, būkite miela, atsakykite:
    * kiek 26 cm formoje keptam tortui papuošti gali prireikti grietinėlės ir kaip ją paruošti (tikriausiai kokia cukraus pudra beriasi?).
    * kokiu įrankiu darytos tos žvaigždutės-gėlytės, kur galima jį įsigyti?
    * jei tortas bus laikomas vėsiai iki šeštadienio ryto (nepilnas dvi paras), tada jį išimti iš apvalios formos ir puošti? Dar reikia palaikyti šaldytuve ar geriau puošti iš vakaro?

    Na, tokie, spėju, lėkšti klausimai, bet aš tiesiog nežinau atsakymų:)
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  19. * Issiplakite dideli indeli grietineles (420 ml.) su 100 gr. cukraus ir citrinos rugsties ant saukstelio galiuko.

    * puosta konditeriniu maiseliu su antgaliu. Ju buna kiekvienoje didesneje parduotuveje, prie indu, kepimo formu ir kt.

    * grietinele galite papuosti is vakaro. Tik gerai, standziai issiplakite, kad "dzibukai" neissileistu.

    Sekmes! Parasykite, kaip sekesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. AJ - Ačiū labai už atsakymą, bet kažkaip pabūgau "susimauti" ir nusprendžiau daryti tortą su maskarpone, papuošti rožytėmis (viskas iš Jūsų receptų).
    Tačiau Snickers tortą su šiuo papuošimu vis tiek bandysiu padaryt po lapkričio viduryje, tada būtinai parašysiu, kaip gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tai va pasidalinsiu, kaip gi man išėjo. Taip puošiau tortą "Snickers" - atrodė gražiai, niekas nesubliuško, tik man buvo per riebu.
    Kitą kartą vaisiniam tokį darysiu.
    Tiesa, 26 cm formoje keptam tortui pilnai pakanka 300 ml grietinėlės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Norejau paklaust,o kodel netinka ananasai?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Netinka sviezi ananasai ir kiviai, nes juose yra rugsciu, kurios neleidzia zelatinai sustingti. Konservuotus galima sustingdyti su didesniu kiekiu zelatinos (zinau ta tik teoriskai, pati nebandziau)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sakykit, o to biskvito cia turetu uztekti vienam tortui? Man neuzteko :( gal kazka ne taip padariau? Teko kepti antra porcija biskvito :)
    Beje, jus ji iskepat visa apvalu ir pjaustote isilgai ar kaip darot?
    Vakar kepiau. Dar neragautas stovi saldytuve. Dariau su konservuotomis braskemis ir zemuoginiu jogurtu.
    Aciu uz atsakymus :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Taip, man uzteko perpjauti i 3 lakstus, bet jie nebuvo stori. Bet kai as labiau megstu krema, nei biskvita, tai man tiko :) Galima kept is 3 kiausiniu, bus storesni.

    AtsakytiPanaikinti
  26. kokia nesamone viska padariau tiksliai bet gavosi vos vieno dydzio biskvitas,ten reiktu su mikroskopu pjauti.....ir beje ka reiskia v.s.=vidutinis saukstas?aisku nesu didele meistre gamyboje,bet labai stengiausi ir nieko nesigavo....:((((

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man gavosi lygiai toks pats, gavau is naujo maisyt ir kepti dar

      Panaikinti
  27. Norejau paklausti del sito torciuko.bandysiu ji kepti, bet noriu prideti zele gabaliuku dar i vidu ir noriu puosti pati virsu zele su vaisiais.ar nieko nenutiks tortui?

    AtsakytiPanaikinti
  28. Anonime 1 - apmaudu, kad nesigavo, bet prieš darant tortą, ir nežinant matavimo vienetų, reikėjo bent pasidomėti internete, ką reiškia žymėjimas v.š. (valgomasis šaukštas). Nė viename mano recepte nėra matavimo "iš akies", tad jei beriat visko bet kiek, negaliu niekuo nei padėti, nei patarti, jei gaunas "nesamonės" :)

    Anonime 2 - drąsiai dėkit želė gabaliukų, tik želė tvirtesnę pasidarykit, kad gabaliukai butų kietesni, ir maišant nesulūžinėtų. Galit kremo pamažint, nes su želė ir taip didesnis kiekis gausis.

    AtsakytiPanaikinti
  29. na, bandysiu siandien kepti su zele, o ryt pranesiu kaip gavos.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki, sakykit ar tiktų šį tortą aptepti svietiniu kremu ir apivarstyti kokoso drožlėmis?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Jei tik drozlem barstysit, tai kam jums sviestinis kremas. Uzteks ir kremu tuo paciu aptepti, arba grietinele.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Taip ir padarysiu. Ir dar vienas klausimas, kaip manot ar 26 cm formai dviguba kremo forma nebus per daug?

    AtsakytiPanaikinti
  33. Daugoka bus. Imkit 1,5 normos, turetu buti pats tas.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Tortas išėjo TOBULAS. 1,5 normos kremo buvo kaip tik. Dariau su namuose koservuotomis kriaušėmis ir dėjau natūralų jogurtą ir po šaukštų daugiau cukraus. Visiem labai patiko, o sesuo prisipažino, kad galvojo, kad tokio skanaus torto, kaip "Šokoladinė mėta" nebepavyks pagaminti:) O čia dar spėjau padyti nuotrauką prieš pjaunant šitą nuostabų tortą: https://picasaweb.google.com/113134631451464310682/DropBox?authkey=Gv1sRgCO-zjLOOiZHhPQ#5730056975294648722

    AtsakytiPanaikinti
  35. Lina, tortas atrodo puikiai. Esu tikra, kad ir skonis buvo fantastiskas pagal jusu aprasyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. lb lb skanus sis gardumelis :) bandziau,lb patiko..tik va sumaisiau,vietoi zelatinos idejau zele;-DDD,tai lb mazai tesustingo,,bet vistiek tortas buvo suvalgytas per viena vakara,,dabar pasitaisysiu,zadu vel ji gaminti,tik reikes deti zelatina ;-DDDDD
    sis puslaptis man lb patinka,jau isbandziau ne viena patiekala,visi gavosi super...;-))))))

    BEJE TURIU KLAUSIMA,SU KUO REIKIA PERPJAUTI BISKVITA?kad JIS GRAZIAI,lygiai PERSIPJAUTU?
    NES MAN GAVOSI NEVIENODAI STORIS ;-(

    AtsakytiPanaikinti
  37. Nenoriu daryti su vaisiais, tai net nežinau kokį jogurtą dėti. Gal kas galite patarti.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Turiu klausymeli :) turiu nekonservuotu persiku, ar galiu juos naudoti? gal reiketu juos pakaitinti, kad minsksti butu? ar geriau visgi konservuoti? aciu

    AtsakytiPanaikinti
  39. Tortas labai skanus! viskas pavyko puikiai :) aciu :) o gavosi jis sitoks :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3321861729890&set=a.3061541782054.2124731.1368727853&type=3&theater

    AtsakytiPanaikinti
  40. Galima ir nekonservuotus vaisius det.

    Andzela, tortas atrodo nuostabiai! Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  41. Skaiciau skaiciau, ir tik dabar pastebejau,kad geriausia stingdyti per nakti :( ar spes per pora valandu sustingti kazkiek,kad forma turetu?

    AtsakytiPanaikinti
  42. Liuks:), labai skanus ir lengvai padaromas tortas:)

    AtsakytiPanaikinti
  43. laba diena, man iškilo klausimas dėl želatinos darymo, nes niekada nesu prieš tai darius jos, tad norint išbrinkinti ją reikia užpilti drungnu vandeniu ir kiek laiko maždaug reikia brinkinti? ir kaip vyksta želatinos tirpinimas? katinant? vėl užpilant karštu vandeniu, ar kaip? dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  44. Brinkinti tol, kol grudeliai isbrinksta, t.y. i juos susigeria vanduo. O tirpinti reikia maisant ant siltos virykles, ir ziureti, kad neuzvirtu. Pilti papildomai nieko nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Sveiki, o gal galima kazkuo pakeisti grietinėlę? Leliukų gimtadieniui reikia...

    AtsakytiPanaikinti
  46. Tortas labai skanus, tik ir man beda su biskvitais :( paskaiciau, jog produktai 20 cm formai, o manoji 26, todel visus biskvito produktus dvigubinau, bet... iskepe ploni blyniukai :( biskvitus teko perkepti produktus padauginus net is 4 :( bet pasikartosiu, tortas is tiesu labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  47. Sveiki, jei autore nesupyks - pasakysiu kodel daugeliui nesigauna purus biskvitas. Man nutiko lygiai taip pat..Taigi, reikia i kiausiniu mase pirma suberti miltu misini, o tik paskui imaisyti isplaktus baltymus. Recepte rasoma atvirksciai, gal imanoma ir taip, bet yra itin sunku tuos miltus suberti taip, kad mase nesukristu.:) bet kokiu atveju, aciu autorei uz recepta, nes torto skonis - nerealus :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Laba diena :) Norečiau paklausti ar galima panaudoti konservuotos slyvų puselės? ir su kokiu jogurtu(skoniu) patartumet?

    AtsakytiPanaikinti
  49. Sveiki,
    Kaip manote kuo galeciau papuAr siam tortui tiktu puosti torto krastus, kad butu tvirti?
    ar siam tortui tiktu cukraus dengimo mase? ar ne per riebu butu?

    AtsakytiPanaikinti
  50. labai reikia skubaus atsakymo, kuo galima pakeisti grietinele, ar bent dali jos, nes darysiu vieneriu metuku gimtadieniui.ACIU is anksto!!

    AtsakytiPanaikinti
  51. Kad isgauti puria kremo konsistencija, grietineles niekuom nepakeisit. Darykit tik su jogurtu, jei riebumo bijot. Galit varske pertrinti per sieteli, bus varskinis skanus kremukas. Bet tokiu atveju neverta net skaityt sio recepto, yra gausybe kitu, kur bus tiksliai surasyta, kiek ko deti naudojant kitus produktus.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Laba,
    mane irgi suzavejo sis tortas, kad nusprendziau isbandyti.. bet biskvitas gavosi per plonas.. ar galima butu gauti recepta ne v.s. bet gramais? dekui!

    Linkejimai nuo Vaivos

    AtsakytiPanaikinti
  53. Vaiva, internete galima viska rasti, kiek gramu atitinka saukstas, saukstelis, stikline ir kt. Deja neturiu tiek laiko rasyti receptus su visais imanomais matavimo budais.

    AtsakytiPanaikinti
  54. Sveiki,
    Zadu isbandyti sita torta, todel noriu pasitikslinti. Kai kas raso, kad tiksliai laikantis recepto biskvito gaunasi permazai, perploni sluoksniai. Jeigu as desiu dviguba produktu porcija teslai, gal tada butu geriau? Ar dvigubinant teslos kieki reiktu dvigubinti ir kremo? Ar uzteks ir vienos porcijos kremo?
    O ar galetu buti dar variantas - dvigubai teslos, dvigubai kremo ir forma kepimui butu 28 cm?

    AtsakytiPanaikinti
  55. Sveiki,

    planuoju mociutes gimtadieniui kepti si torta ir puosti sadzia mase.Galima ji puosti ta mase,nera apribojimu?Aciu uz ats.

    AtsakytiPanaikinti
  56. Ruosiuos mociutes gimtadieniui kepti si torta ir puosti saldzia mase.Galiu ji puosti,nebus per sunki jam mase?

    AtsakytiPanaikinti
  57. Biskvitus galima ir storesniu daryt, didinat produktu kieki. Kremo del to dvigubint nereikia.

    Puosti galima ir mase.

    AtsakytiPanaikinti
  58. Labas rytas:)
    Rošiuosi šiandiena pradėt gamint.Visad vengiu tortų su grientinėle,nes niekaip negaliu suprast,kokia ta grietinėlė turi būti.Ar ta,kur perkame kavai pagardint tokia pati?Ar ta milteliai,kur būna su pienu plakama?:D

    AtsakytiPanaikinti
  59. Nezinau, su kokia balinat kava - ju yra ivairiausiu. Miltelius pamirskite - tada jau geriau nusipirkite chemikalais prikimsta torta, nereiks gaminti ir gaist laiko.

    Grietinele kremams naudojama 35-36 % riebumo. Tik tokia isplaksite iki standumo.

    AtsakytiPanaikinti
  60. O jėė,tokios riebios grietinėlės niekur neesu mačius,teks skubiai ieškot.:O

    AtsakytiPanaikinti
  61. Kepiau - labai labai patiko. Dariau su braškiniu jogurtu ir su šviežiomis braškemis.Skonis super gaivus.Noriu ji apdengti mase bet nezunau kaip perkelti ant padeklo ??? Juk išėmus iš formos ji dengti reikia? Gal turit koki buda (kad nesubyretu jis man...) tikuosi suptstot ka norėjau sužiniti...

    AtsakytiPanaikinti
  62. Patarkit prašau, kaip si puru torta isimt is formos ir perkelti ant padeklo ar lekštės? Noriu jį dengti mase...Gal i formos dugną dėti koki kartonini padėkliuka reikia ir tada tik surinkinėt torta?

    AtsakytiPanaikinti
  63. Patarkit prašau, kaip šį purų torta perkelti ant padekliuko ar lekštes??? Noriu jį dengti mase...gal i formos dugna reikia deti koki kartonini pagrinda ir tik po to surinkineti torta?

    AtsakytiPanaikinti
  64. Pakišti platų peilį ar mentelę po tortu ir perkelti ant padekliuko.

    AtsakytiPanaikinti
  65. Sveiki,planuoju ir as ryt isbandyti si tortuka:) sakykit,noriu papuosti braskem, tai puosti iskarto kai padarysiu ar kita diena? beja ar galima i krema deti braskiu?:)

    AtsakytiPanaikinti
  66. Sveiki, pasakiško skonio biskvitas, dariau su jogurtu ir braškėmis. Nuostabus tortas gavos. Na bet jei dar man pavyktų biskvitas būtų išties puiku.
    Kepiau du kartus. Išplakiau viską labai gerai. Pirmą kart dariau pagal receptą atrą- dėjau pirma miltus, po to baltymus. Rezultatas tas pats. Ksd gaučiau tris biskvitus kepiau iš 4 kiaušinių 22cm skardoje ir tai plonyčiai gavos. Jau kepant mačiau kad įdubęs. Temperatūra kaip nurodyta, nedarinėjau iki kepimo galo.Nesugalvoju kas gali būt blogai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kepimimo milteliu daugiau idet reikejo, butu daugiau iskiles.

      Panaikinti
  67. Sveiki, pagal jusu tortuko recepta kepu ne pirma karta, tik si karta dadejau avieciu :) tortukas gavosi nuostabus pavyko tiek biskvitas, tiek pertepimas. Aciu uz nuostabu recepta

    AtsakytiPanaikinti
  68. Ka jau visi taip giria, reikės ir man išmėgint :D O ar galima naudot šviežius vaisius ir biskvitą sulaistyt sultimis? :)

    AtsakytiPanaikinti
  69. Kokio mazdaug svorio gavosi is tortas?

    AtsakytiPanaikinti
  70. Puikus torčiukas. Gaivus, lengvas, nei saldus, nei riebus, liuks. Dariau jį savo mažylio gimtadieniui ir visiems labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  71. Sveiki norejau paklausti del kremo. Ar grietinele pirma reikia isplakti ar tik dedant po sauksta i jogurta viska kartu plakti? Ar jos isvis nereikia plakti? Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  72. Manau kad grietinele pertepimui reikia isplakt, va radau panasu http://shirshiulizdas.blogspot.co.uk/2011/03/jogurtinis-tortas-persikas.html

    AtsakytiPanaikinti
  73. Juk virsuje yra receptas, kuriame parasyta, kad grietinele reikia su cukrumi isplakti iki standumo. Kam "manyti" ir spelioti, jei viskas parasyta... Juk tam ir receptas, ne tik foto ideta.

    AtsakytiPanaikinti
  74. O koki jogurta naudoti yra reiksmes? Ta prasme koks riebumas jo turetu buti, ne sbuna ju skystu ir tokiu, saukstu kabinamu...

    AtsakytiPanaikinti
  75. Neturi reiksmes, jei kalbate apie valgoma jogurta, o ne visiskai skysta jogurtini gerima.

    AtsakytiPanaikinti
  76. Sveiki, kaip proporcingai sudeti ingredientus 26cm formai? ar kas bandete?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As viska dariau 1.5 karto daugiau ir viskas gavosi puikiai:) tik tiek, kad vyras kazin ko isjunge man orkaite oer anksti ir subliusko biskvitas, tad gavos du lakstai, o kremo kiek per daug. (Nors seimai kaip tik patiko kremo gausa) :)

      Panaikinti
  77. sveiki, kaip apskaičiuoti produktus 24cm formai, norėčiau padaryti didelį, ar dvigubinti ? laukiu patarimo, ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  78. Kitoms formoms skaiciuoju pagal paprasciausia matematine proporcija.

    AtsakytiPanaikinti
  79. is kokiu produktu susideda tu dzibuku mase?

    AtsakytiPanaikinti
  80. gaminau šį tortuką, labai visiems patiko, reikėjo didelio, viska dariau 1.5 karto daugiau ir viskas gavosi puikiai,kaip tik mano turimai 24 cm formai, tiesa biskvitą dariau iš "Ananasinio" torto, kaip ir autorės buvo paminėta, gamindama padariau kvailą klaidą, supyliau jogurtą į grietinėlę :) , bet suplakiau viską kartu su želatina ir viskas puikiai pavyko, ačiū, jūsų tortukai nuostabūs, taip, kad parduotuvinius nebesidairau...

    AtsakytiPanaikinti
  81. ka reiskia nuo vaisiu likusiu sirupu? Is kur tas sirupas?"sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu" Mano torto forma 25 cm, kiek ko daugiau ideti?

    AtsakytiPanaikinti
  82. Sirupas is konservuotu vaisiu indelio. O kiekius kitoms formoms skaiciuoju pagal matematine proporcija.

    AtsakytiPanaikinti
  83. Dariau ir aš. Bijojau paskaičius atsiliepimų, kad biskvitas neišeis. Bet išėjo puikiai. Na, neturi jis būt storas, man gavosi gal kokių 3-4 cm, o gal net plonesnis, bet į 3 dalis pasidalino puikiai. Tešla graži, tokia korėta :)
    Ir dariau su savom interpretacijom. Dėjau marinuotas močiutės kriaušes ir želė. Todėl kriaušių pagal receptą man buvo stipriai per daug. Ant kremo dėjau visko gausiai, nebuvo tuščio vietos. Padariau nuotrauką, bet negaliu įkelti deja, vėliau pasidalinsiu.
    Gavosi labai skaniai, gaivus, apgaulingai lengvas kalbant apie kalorijas :))

    AtsakytiPanaikinti
  84. Papildyt noriu, jog dariau 21 cm skardoj.

    AtsakytiPanaikinti
  85. Na va, kaip smagu, kad pavyko :) Cia pats kremas skanuma ir gaivuma duoda, todel storu biskvitu ir nereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  86. kaip žadėjau, dalinuos nuotrauka http://i47.photobucket.com/albums/f192/baltijaSM/P1030147_zps07bbe959.jpg

    AtsakytiPanaikinti
  87. Aciu uz recepta. Tortas gavosi pasakiskai skanus! Kepiau is 1,5 normos 24cm kepimo formoj. Miltus biskvitui beriau jau sumaisius trynius ir baltymus, bet sijojau po nedaug vis maisydama, iskilo puikiai. I krema dejau konservuotus persikus, o sirupu nuo ju sulaisciau biskvita. Butinai dar kepsiu ir kita karta, tik I krema dar ispausiu citrinos sulciu

    AtsakytiPanaikinti
  88. Kiek daug gudanciu atsiliepimu apie si torciyka! Bandysiu ir as tik domina kaip graziai ir lygiai perpjauti plonai biskvita? Ar cia tiesiog reikia ygudusios rankos?:)

    AtsakytiPanaikinti
  89. sveiki ar vietoj zelatino galima deti standikli ?

    AtsakytiPanaikinti
  90. Standiklis skirtas plaktai grietinelei, skysto jogurto juo nesustandinsite tiek, kiek reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  91. turiu klausima, o ant jogurtinio kremo tarp biskvitu galima deti kivi gabaliukus ir apelsino gabaliukus? bijau kad neisskystetu ir gausis nekas.... as tik pradedancioji, taip kad klausimu ir nesiakumu daug... esu dariusi si tortuka ne karta, liux, bet vienas zmogutis pageidauja su kivi, apelsinu gabaliukais, su zele...
    aciu uz patarimus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima dėti visus vaisius, išskyrus šviežius kivius ir ananasus (juos tik konservuotus). Jei apelsino gabaliukai labai šlapi, tai nusausinkite servetėle kažkiek ir viskas.

      Panaikinti
  92. Sveiki. bandysiu pagaminti šitą torčiuką tikiuosi gausis. Man kažkaip visada iškyla problemos su želatina, kai pilu į kremą nepasiskirsto po ji o į vieną gabalą sulimpa. nežinau gal per mažai atvėsinu ar per greitai supilu :(

    AtsakytiPanaikinti
  93. sveiki , noreciau didesnio torto su daugiau uztepimu,ar galima torto kremo ingredientus dvigubinti , kad gautusi tortas didesnis ?

    AtsakytiPanaikinti
  94. Labas. Turiu klausimą dėl kremo.:s Jeigu jį atšaldau, sustingdau, ar galiu tuomet dėti į konditerinį maišelį/švirkštą ir puošti tortą? Jis kol šaltas, tai, mano galva, turėtų išlaikyti savo formą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebandziau, bet manau turetu laikytis. Parasykit, jei bandysit, ir man idomu zinot :)

      Panaikinti
  95. Labas noreciau paklausti ar kiausiniai virti turi buti atskiti baltimai nuo tryniu ar nevirti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Virti kiaušiniai dažniausiai valgomi su majonezu, o ne dedami į tešlą :D

      Panaikinti
  96. Norejau paklausti. Kiek dienu toks tortas gali isstoveti saldytuve nesugedes?

    AtsakytiPanaikinti
  97. Žiauriai saldus biskvitas gavosi...

    AtsakytiPanaikinti
  98. sveiki o kokio svorio mazdaug gaunasi tortukas is tiek ingridientu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  99. Dariau su agrastų jogurtu - išėjo šnipštas! Ko gero, per daug rūgštelės ir neveikė želatina. Bet štai su vyšnių jogurtu - pasaka!!!

    AtsakytiPanaikinti
  100. Sveiki, nusipirkau zelatinos. Ten raso, kad 20g reikia naudoti su 1 litru vandens. Tai ka daryti? Cia gal kitokia zelatina?

    AtsakytiPanaikinti
  101. O jeigu darant su šviežiomis braškėmis? Sutrynus jas įmaišyti į jogurtą? Ar sustingtų?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...