2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Varškinės spurgos "Žiedeliai"


Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

250 gr. varškės
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
7 v.š. pieno
5 v.š. aliejaus
2 a.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
3 stiklinės miltų
aliejaus kepimui

Viską plakame mikseriu. Kiaušinį išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame į varškę kartu su pienu, išplakame. Sumaišome miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Suberiame į varškės masę ir viską nedideliu greičiu išplakame antgaliu tešlai. Supilame aliejų. Gausime purią, šiek tiek prie rankų limpančią tešlą.

Imame gabaliuką tešlos, iškočiojame piršto storio virvutę ir sujungiame į žiedelį. Aš, kad pagreitinčiau procesą, įbėriau į tešlą dar miltų, pabarsčiau stalą miltais, iškočiojau 1,5 cm. storio lakštą ir dviejų skirtingų dydžių stiklinėmis spaudžiau spurgas.

Kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Nepamirštame įmesti bulvės gabalėlį, kad spurgos neprisigertų aliejaus. Skanaus :)

Recepto šaltinis gotovim.ru

3 komentarai:

  1. Niekad neturiu kantrybės su spurgomis - jei nori jų skanių, tai reikia kuo mažiau miltų, o jei mažai miltų tai limpa viskas... Todėl dažniausiai mano spurgos būna šaukšto formos, kaip jau ten jai pavyksta nuo jo į aliejų įkristi :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepiau šiandien tai labai skanios buvo :)))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...