2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Juodųjų serbentų džemas


1 kg. juodųjų serbentų
1 kg. cukraus
100 ml vandens

Serbentus beriame į puodą, pilame vandenį (galima pamaigyti bulvių grūstuve, ar šaukštu, kad išsiskirtų sultys). Verdame, kol serbentai išleidžia sultis. Man užėmė apie 15-20 min. Tuomet pertriname juos per sietelį. Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 min. Džemą šiek tiek atvėsiname, bet dar pakankamai šiltą, nesustingusį, išpilstome į paruoštus stiklainiukus ir užsukame. Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!

8 komentarai:

  1. kaip pertrinti toki karsti pro sieteli? ar galima blenderiu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. su mediniu saukstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tryniau per metalini sieteli paprastu saukstu. Nepagalvojau apie medini, butu buve dar paprasciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o sakykit serbentų galiukus nukrapštot ar verdat su viskuo? iš anksto ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As tresniu niekada nesu virus. Esu skaicius, kad tresniu uogiene nelabai skani.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...