2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Juodųjų serbentų džemas


1 kg. juodųjų serbentų
1 kg. cukraus
100 ml vandens

Serbentus beriame į puodą, pilame vandenį (galima pamaigyti bulvių grūstuve, ar šaukštu, kad išsiskirtų sultys). Verdame, kol serbentai išleidžia sultis. Man užėmė apie 15-20 min. Tuomet pertriname juos per sietelį. Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 min. Džemą šiek tiek atvėsiname, bet dar pakankamai šiltą, nesustingusį, išpilstome į paruoštus stiklainiukus ir užsukame. Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!

11 komentarų:

  1. kaip pertrinti toki karsti pro sieteli? ar galima blenderiu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. su mediniu saukstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tryniau per metalini sieteli paprastu saukstu. Nepagalvojau apie medini, butu buve dar paprasciau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. o sakykit serbentų galiukus nukrapštot ar verdat su viskuo? iš anksto ačiū! :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As tresniu niekada nesu virus. Esu skaicius, kad tresniu uogiene nelabai skani.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Trešnių uogienė labai skani. Darome kasmet. Šiais metais darėme trešnių tyrelę - super! Trešnes nuplovėme, subėrėme į puodą. Kai užvirė, pavirėme apie 10 min. Atvėsinome. Trynėme mediniu saukštu per sietelį. Gautą masę užvirėme su cukrumi. Ir į stiklainius. Labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Trešnių uogienė labai skani. Darome kasmet. Šiais metais darėme trešnių tyrelę - super! Trešnes nuplovėme, subėrėme į puodą. Kai užvirė, pavirėme apie 10 min. Atvėsinome. Trynėme mediniu saukštu per sietelį. Gautą masę užvirėme su cukrumi. Ir į stiklainius. Labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...