2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu




12 pyragaičių

500 gr. bemielės sluoksniuotos tešlos
6 konservuotų persikų puselių
1 kiaušinio aptepimui
perlinio cukraus

Kremui:

200 ml. pieno
80 gr. cukraus
2 tryniai
1,5 v.š. miltų
1,5 v.š. krakmolo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilinio cukraus

Kremas. Gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės. Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.

Pyragaičių formavimas (žr. nuotrauką žemiau). Persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių). Tešlą supjaustome 10-12 cm. kvadratais. Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!

P.S. Nerealiai mėgstu šiuos pyragaičius, tačiau valgiau juos tik pirktinius. Pagalvojau, kad pats laikas būtu pabandyti išsikepti namuose. Tai visiškai paprasta, o rezultatas pranoko lūkesčius! Galite naudoti ir bet kokį kitą plikytą kremą, vietoj persikų - abrikosus (jie mažesni, tad nereiks pjauti per pusę).


13 komentarų:

  1. Mano ir sie is parduotuviu skaniausi! (Cia kalbam kur ''iki'' ir viskokiose kepyklelese buna, taip?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip, kur prie svieziu kepiniu buna :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O baltymas, kaip suprantu, taip ir lieka nepanaudotas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mėginsiu ryt. :) Labai jau paprastai skamba, tad gal pavyks ir man. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Cia nera kam nepavykti :) Skaniu pyragaiciu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gaminau Kalėdiniam stalui- išėjo nuostabiai skanūs ir gražūs, ačiū už receptą :)
    P.S.karšti nerealiai skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Perlinis cukrus tai cia kas? Gal ir durnas klausimas...o beto vien tik kremu galima jas kepti ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Perlinis cukrus tai tie balti pabarstukai ant pyragaiciu. Buna prie paprasto cukraus parduotuvese. Aisku, kad galima ir vien su kremu kepti :)

      Panaikinti
    2. O ar tinkama būtų iškepti šiuos sausainius be persikų, tik su kremu ir patiekti su avietėmis (avietės būtų atskirai)? Kaip manote, skonis labai suprastėtų? Ačiū už atsakymą

      Panaikinti
  8. Pyrageliai nuostabus :), dingo akimirksniu... niam

    AtsakytiPanaikinti
  9. Puikiai, dariau su avietėm :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...