2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Kalėdiniai meduoliai

Mielieji, 

artėja gražiausios metų šventės - Šv. Kalėdos. Norėčiau padėkoti Jums visiems už tai, kad visus metus buvote kartu. Padėkoti už Jūsų šiltus laiškus, palinkėjimus ir Jūsų pasitikėjimą. Linkiu, kad Šv. Kalėdos atneštų į Jūsų širdis ir namus daug meilės, šilumos, gerumo. Ramybės ir džiaugsmo Jums ir Jūsų artimiesiems.

Na, ir dalinuosi pačių skaniausių Kalėdinių meduolių receptu :) Dar spėsite juos išsikepti ir papuošti savo Kalėdų stalą.




Meduoliams:

2 kiaušiniai (M dydžio)
130 gr. rudojo cukraus
100 gr. sviesto arba margarino
100 gr. medaus (aš naudojau dirbtinį)
apie 500 gr. miltų
3 a.š. prieskonių meduoliams
1 a.š. sodos

Glajui:

1 kiaušinio baltymas
200 gr. cukraus pudros
citrinos rūgšties pagal skonį

Meduoliai. Į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą (margariną). Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą dedame 20-30 min. į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm. lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja. Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda. 

Glajus. Cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius. Skanaus!

P.S. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Tešla yra  kaip mano kepto Medaus torto lakštų, tad meduoliai primena medaus tortą :) Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų sandariame inde.

22 komentarai:

  1. Sveiki, sie meduoliai bent kiek primena tuos minkstus meduolius,kur pardavineja per parodas? Ar cia kieti ir trapus, kaip imbieriniai sausainiai? lauksiu atsakymo, nes bandau atsirinkt ka kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagulėję jie suminkštėja. Dėl skonio nežinau, ką primena, nes pirktinių nesu valgius.

      Panaikinti
  2. Kiek meduolių gaunasi iš tokio tešlos kiekio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Priklauso nuo to, kokio dydžio darysite. Man išėjo tikrai daug.

      Panaikinti
  3. o be kiausinio baltymo kaipnors kitaip papuosimu neina padaryti? nes baisu susargdint selmonelioze vaikus

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsakymai
    1. Taip :) Svetimų nuotraukų nekopijuoju, ir juo labiau - nedėčiau savo užrašo.

      Panaikinti
  5. o cukrus butinai rudas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rudas niekur nebuna BUTINAS, bet su juo skaniau visada.

      Panaikinti
  6. Pavyko, labai skanūs meduoliai gavosi :) Super ;>

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kokie butent prieskoniai tinka meduoliams?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, yra pirkti specialus prieskoniai meduoliams.

      Panaikinti
  8. Sveiki, kepu jau 20 min., o jie neruduoja..:(

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labuka, o gal galima deti tiesiai ant silpnos ugnies? Ar nuo to kas keiciasi?

    AtsakytiPanaikinti
  10. sveiki, o cukraus pudros nereikia persijoti?



    AtsakytiPanaikinti
  11. Keistai skamba, kad kiausinius reikia kaitinti virs garu su sviestu, cukrumi ir medumi...manyciau, kad kiausinius reiketu ideti veliau, nukelus nuo garu (kaip medaus torto recepte)

    AtsakytiPanaikinti
  12. ar galima vietoj sodos kepimo miltelius naudoti? kiek jų reikėtų?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ne kalėdos, tačiau užsimaniau meduolių. Ir pasidariau :) gavosi labai puikiai :) super skanučiai :)tikrai kaip iš mugės :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...