2014 m. vasario 19 d., trečiadienis

Trapūs žagarėliai




1 kiaušinis
3 tryniai
100 gr. grietinės
300 gr. miltų
2 v.š. degtinės
1 a.š.kepimo miltelių
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui

Kiaušinį ir trynius lengvai išplakame su cukrumi ir druska. Supilame grietinę, degtinę ir išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir užminkome prie rankų nelimpančią, bet minkštą tešlą. Jei visgi limpa, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą įdėkite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palaikykite 30-40 min. kambario temperatūroje. Tuomet padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti (galima į 3-4), iškočiokite kaip įmanoma plonesnį tešlos lakštą (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm), ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai, tad tikrai nespėsite virti ir kočioti kitų tuo pat metu. Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Mano mėgstamiausias receptas, nes pagal jį žagarėliai būna tiesiogine ta žodžio prasme - žagarėliai (traškūs, trapūs), o ne minkšti, kaip spurgos. Tik svarbu kuo ploniau iškočioti tešlą.

9 komentarai:

  1. O jei nepilciau degtines,ar nieko tokio? Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Degtine padeda zagareliams neprisigerti aliejaus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar galima vietoj grietines naudoti graikiska jogurta?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiek žagarėlių gaunasi maždaug iš tokio kiekio tešlos ir kokį aliejų geriau naudoti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau ir labai skanus gavosi kaip ir visi Jurgitos receptai saunus. Aciu aciu aciu

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...