3 pakelių sausainių (Selga, Gaidelis ar kt.)
1 indelio (389 gr.) saldinto sutirštinto kondensuoto
pieno
400 ml. 35%
grietinėlės
2 citrinų sulčių
100 ml. pieno
Grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis pilame į
dubenį, ir mikseriu plakame apie 5-7 min., kol kremas tampa tirštas, t.y. laiko
savo formą. Sausainius įmerkiame į pieną ir dedame į lėkštę (3x4, arba pagal
savo lėkštės matmenis), tepame kremo, vėl sluoksnį piene pamirkytų sausainių,
ir t.t. Paliekame kremo aptepti tortą. Palaikome bent 3-4 valandas, kad tortas
sutvirtėtų, o geriausia palikti šaldytuve per naktį. Skanaus!
P.S.
Fantastiško skonio tortas. Padaromas labai greitai ir suvalgomas dar
greičiau J
Sausainius tik įmerkite į pieną ir ištraukite -
nelaikykite ilgiau, nes torte per daug suminkštės.
mano mama daro ir ji su krekeriukais sausainukais daro irgi skanu )
AtsakytiPanaikintipamenu pamenu, tokį tortą darydavom su mama vaikystėje. Tada jį paskutinį kartą ir skanavau... Reikės pasikartoti :) Ačiū už priminimą ir receptą :)
AtsakytiPanaikintiCitrininis tortukas jau saldytuve :) Rytojaus manau tikrai neislauks, bet 4 valandeles palauksime. Pagaminamas labai greitai ir lengvai. Skonis manau tikrai nenuvils, nes pats kremas labai skanus :) Aciu
AtsakytiPanaikintičia panašus į maniškį, tik dedu dar nesaldaus kondensuoto pieno, ir sausainių nemirkau:
AtsakytiPanaikintihttp://saldidiena.blogspot.com/2011/11/citrinu-tiramisu.html
ačiū už priminimą, reikės ir pačiai vėl pasigaminti:)
Labai geras tortas, lengvas, saldžiarūgštis, savikaina maža, darbo praktiškai - jokio. Galvoju, kad kitą kartą paeksperimentuosiu ir į kremą įtarkuosiu ir citrinos žievelę, o tarp sausainių sluoksnių pabarstysiu kokoso drožlėm.
AtsakytiPanaikintiAs irgi turejau minti kokosini pasidaryt. Drozles tiesiog i krema imaisyt reikia.
AtsakytiPanaikintiSveiki,draugas dare bet jam plakant mikseriu niekaip neisejo tirsta mase,sake kiek beplake vis skysta kaip vanduo,o dare viska pagal recepta gal recepte nepaminetas dar kazkoks indigrientas?
AtsakytiPanaikintiViskas pamineta. Galbut draugas per mazo riebumo grietinele nusipirko, arba citrinos sulciu per mazai buvo. Dariau 3 kartus si torta, viskas puikiai issiplaka. Jei viskas buvo daryta pagal recepta, nelabai isivaizduoju, kodel kremas galejo likti skystas. Matyt su produktais kazkas ne taip..
AtsakytiPanaikintisake kad viska dare kaip parasyta tik 3 arbatinius saukstelius dejo zelatinos :D gal tas sutrugde :D o kokio mazdaug tirstumo mase gaunasi? ir parasyk kokios firmos produktus dedi ? Didelis Asiu
PanaikintiMase laiko savo forma (parasyta recepte). O jei daroma ne pagal recepta, dedama kitu ingredientu - atsakyt galiu tik taip, kad nesigavo, nes nesilaiket recepto.
PanaikintiBeje kremas "kaip vanduo" but apskritai negalejo. Supylus citrinos sultis jos akimirksniu patirstina krema. Tad vandens konsistencijos jokiame etape nebuna :)
AtsakytiPanaikintiVa av gal cia klaida,kazka minejo kad citrinos des maziau kad nebutu rugstu :D
PanaikintiDėl kremo "kaip vanduo" gali būti kaltas ir kondensuotas pienas, nes dabar pilna visokių pieno gaminių. Mano patirtis rodo, kad geriausias lietuviškas kondensuotas pienas, su mergaite lietuvaite ant pakuotės :)
AtsakytiPanaikintisuper idėja!! paprasta, greita, ir skanuuuu!! ačiū už receptuką :)
AtsakytiPanaikintiO mano seimynos sis tortas nesuzavejo, daugiau tikrai nedarysiu. :)
AtsakytiPanaikintimums taip pat nebuvo is tu, kur dingsta akimirksniu...skonio reikalas
AtsakytiPanaikintiTuriu kvailu klausimeliu, bet tikiuosi kad atsakymu sulauksiu. Kiek mazdaug isspaudziate citrinu sulciu? Ir kokia grietinele perkate, kuri geriausia? Labai gundausi padaryti si torciuka:) aciu uz atsakyma.
AtsakytiPanaikintiKlausimai visai nekvaili :) Sulciu kiekio nepasakysiu.. Nors dariau ne karta si torta, bet neatkreipiau demesio, kiek ml ju buna. Imkit vidutinio dydzio citrinas ir spauskit - kiek gausis, tiek uzteks :) O grietinele imu bet kokios imones, svarbu riebumas tinkamas.
AtsakytiPanaikintiSakau kad nebutu per rugstu :) tai tik viena citrina ir isspausti kiek imanoma :) dabar taip greitinele jai plaksiu 5-7 min ji jau bus kaip svisteas taip ir turi buti?
AtsakytiPanaikintiCitrinas reikia deti 2, taip, kaip nurodyta recepta. Ne del rugstumo, o del kremo tirstumo. Isplakus grietinele kremas turi buti kaip kremas, ne kaip sviestas.
AtsakytiPanaikintiMan kazkodel manau neissiplake gerai kremas. Gavosi kaip istirpe plombyro ledai, o manau turejo but tirstesnis. I krema itarkavau ir citrinos zieveles, gal del jos? O gal del to, kad is pradziu pyliau citrinos sultis, tada grietinele ir kondensuota galiausiai ir viska plakiau kartu? Gal reikejo is pradziu grietinele paplakt? O gal del to, kad is pradziu plakiau kokiaz 5 min ant 3 greicio, o tik paskuj perjungiau i 5? Blemba, pirmas gaminys kuris nesigavo gerai ;) kai tortus didziausius kepu, viskas gaunas, o cia tokspaprastutis ir se tau ;) grietinele atsaldyta 36 proc., kondensuotas su lietuvaite ;)
AtsakytiPanaikintiIeva, jei visada viskas gaudavosi, tai si karta gali buti ir del grietineles prastos... Buna kartais, kai tikrai neissiplaka tiesiog, ka bedarytum.
Panaikintipadariau ir as,ryt skanausim,sausainius mirkiau ne piene o zalioj arbatoj..
AtsakytiPanaikintitorciukas tiesiog supper :)
AtsakytiPanaikintiReceptukas skamba labai skaniai :) Esame citrinu gerbejai,tai butinai isbandysim :) tik kazkaip nenusistebejau,kad kai kam tas kremas buvo skystas-perskaiciusi recepta iskart pagalvojau,kaip jis cia sutirsteja,nes tik grietinele susiplaka,o kondensuotas...tai,kad jis ir palieka skystas gi..tai kokia visgi to plakimo eiga-isplakti grietinele,citrinu sultis ir atsargiai imaisyti kondensuota?ar viska supilti i dubeni ir plakti,pakol turetu sutirsteti??
AtsakytiPanaikintiRecepte viskas surašyta :) Plakti viską kartu vienu metu.
PanaikintiSuper skonis ir labai greit pasigamina.labai geri jusu receptai.kiek bandziau nei vienas nenuvyle.
AtsakytiPanaikintiAciu uz atsiliepimus, kvieciu ir toliau gaminti :)
PanaikintiSveiki, o kokius sausainius Jūs naudojate? Su kuriais skaniau? Nes Selga yra trapesni, bijausi, kad paskui neižtęžtų. Ačiū ;)
AtsakytiPanaikintiMan labiausiai Selga patinka, bet tiks visokie :)
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiVakar dariau. Bet man kremas gavosi per skystas, nors plakiau ilgai. Ne vanduo, bet ir ne toks, kad susidarytų kremo sluoksnis, kaip plakta grietinėlė. Gal citrina ar kondenssuotas suskystina. Skonis neblogas, bet tiesiog išmirkyti sausainiai be sluoksnių. Kokią grietinėlę ir kondensuotą tiksliai dėti? Nors aš nelabai tikiu, kad grietinėlė su ingredientais gali išsiplakti iki purumo, tikriausiai papildomai kažką įdedate. Buvo mintis žalatinos arba specialaus kildintojo įdėti. Nes kai darau vasarą braškių tortą, net grietinė suskystėja pridėjus citrinos sulčių.
Viskas,ka dedu ir kaip darau,iki detaliu surasyta kiekviename mano recepte. Neturiu jokiu paslapciu ir pasleptu ingredietu. Man,kaip ir daugeliui kitu,sitas tortas visada pavyksta. Bet paskaicius komentarus pamatytumet,kad keli zmones raso ta pati,ka jus. Negaliu atsakyti,del ko taip yra. Galbut su grietinele kazkas ne taip,arba su kondensuotu pienu. Nes laikantis recepto viskas puikiai gaunasi. Greiciausiai reiktu bandyti su kitu gamintoju produktais. Jei niekam nesigautu,tai galima butu galvoti,kad kazkas ne iki galo parasyta. Bet kai daugeliui pavyksta,o keliems ne- priezasciu reikia ieskoti kitur.. Nesmagu,kad nepavyko... Tai vienas is paprasciausiu tortuku. Manau kita karta viskas bus gerai :)
PanaikintiDar klausimas-ar tikrai dvieju citrinu sultis pylete? Nes cia kelios gamintojos,kuriom nesigavo,visgi prisipazino, kad nepyle nurodyto sulciu kiekio :) O butent citrinu sultys plakant tirstina grietine ir grietinele. Jei naudojot maziau,nei parasyta,tuomet nieko nuostabaus,kad kremas nesutirstejo.
PanaikintiAr sustingtų tortas, jei į kremą įpjaustyčiau konservuotų persikų gabaliukų? nesusigadintų tortas?
AtsakytiPanaikintiNusausinkit labai gerai persikus, nes jei paleis vandenuka, tai gali gerai nesustingti.
PanaikintiNesigauna kremas del per sviezios grietineles.Geriausia- diena iki garantijos pasibaigimo.
AtsakytiPanaikintiAciu Jums uz skanu receptuka.Darau jau ne pirma karta ir viskas gaunasi tobulai.
AtsakytiPanaikintilabai purus silkinis kremas gavosi.citrinos neturejau, tai idejau citrinos rugsteles, kremas isejo standus. vietoj selgos sausainiu panaudojau damu pirstelius ir juos pamirkiau kavos tirpale. aciu uz lengva recepta
AtsakytiPanaikintio as selgos sausainius pirkau vienus sokoladinius kitus iprastus,gavosi super didelis ir skanus tortas,lengvas,nei saldus nei per rugstus,dariau is 4 pakeliu,viska dejau is akies,viskas gavosi ,tik papuosti nemoku:(
AtsakytiPanaikintiSveiki, turiu klausimą - ar išeitų daryti tortą dviejų sluooksnių (vienas sluoksnis aviečių tyrės/džemo) ir ant viršaus kremas? Gal esat bandžius? Noriu padaryti tokią improvizaciją ir truputį baisu, kad gali nesigauti.
AtsakytiPanaikintiDėl tyrės nesu tikra, bet tvirto džemo užtepti, manau, drąsiai galite.
PanaikintiNa, sutepiau!!:) Kremo gavosi tiek daug, kad tepiau storiausiais sluoksniais!:)) Tikiuosi, pavyks, nes kremas - nuostabus!! Ragavau! :D
AtsakytiPanaikintiLabai gerai, kad daug kremo - bus skaniau :)
PanaikintiNa, žinokite, nuostabu!!!! Kemšam jau antrą sykį, neįmanoma sustot!:) Ačiū Jums už šį atradimą!!! Jau žinau ką visą šią vasarą gaminsiu ir uogom puošiu:)
PanaikintiMusu seimai buvo per riebus..kita karta desiu trinta varske su grietinele. Beje, kremas issiplake puikiai, nors mano grietinele buvo 30 proc riebumo.
AtsakytiPanaikintiSveiki, turėjau klausimą. Ar galima bandyt eksperimentuoti ir vietoj sausainių dėti bananų duonos gabaliukus?
AtsakytiPanaikintiBandyti visada galima, bet kas gausis - nežinau, nes neragavau :)
AtsakytiPanaikintisveikos :) norejau pasiteirauti jeigu galima, gal galit pasakyti kodel gavosi kad apacioje varske issiplate kaip sviesto skonio o virsuje toks kaip pienas:/
AtsakytiPanaikinti