2014 m. liepos 10 d., ketvirtadienis

Grietininis mėlynių pyragas




26 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

200 gr. miltų
100 gr. šalto sviesto
1 kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos   

Įdarui:

400-500 gr. mėlynių ar kitų uogų
300 gr. 15-30 % grietinės
150 gr. cukraus  
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 v.š. miltų

Pagrindas.  Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. Dedame ją 20 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Į grietinę beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės. 

Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 4 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos mėlynes ir užpilame grietininį užpilą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!

P.S. Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio! 
 

8 komentarai:

  1. Išbandžiau su šilauogėm, gavosi nuostabiai. Net nemaniau, kad toks lengvas skonis bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, atrodo fantastiškai! Kadangi uogos jau į pabaigą, kaip manai, - ar galima naudoti šaldytas? Ar tada reikėtų atšildyti prieš maišant į įdarą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima saldytas, bet rekomenduociau atsildyti ir nupilti skysti.

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Galima. Dariau su graikišku "Aistės" jogurtu, gaunasi labai jau lengvas ir liesas užpilas :)

      Panaikinti
  4. Labai skanus pyragas, net ausys linksta nuo gardumo :-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...