24 cm. apvaliai formai
Pagrindui:
200 gr. miltų
50 gr. kakavos
150 gr. šalto sviesto
1 didelis kiaušinis
1 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gr. juodųjų serbentų
1 prinokęs bananas
500 gr. kreminės varškės
150 gr. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 v.š. miltų
Pagrindas. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava, dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir rankomis triname iki trupinių. Beriame cukrų, druską, įmušame kiaušinį, išmaišome ir užminkome minkštą tešlą. 1/4 tešlos dedame į šaldymo kamerą, likusią - į šaldytuvą (palaikome 20 min.).
Įdaras. Į varškę dedame sutrintą bananą, beriame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, išmaišome. Įmušame kiaušinius ir šluotele arba plakikliu išplakame iki vientisos masės.
Surinkimas. Ant formos dugno ir sienelių (apie 6 cm.) rankomis paskirstome tešlą. Suberiame ant jos serbentus, užpilame varškės masę ir ant viršaus sutarkuojame kameroje sustingusią tešlą. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Iškeptą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvėsta. Tuomet visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti per naktį šaldytuve). Skanaus!
P.S. Receptą sudariau pagal tai, kokius produktus turėjau - išėjo labai skanus pyragas :) Skaniausias buvo antrą dieną.
Atrodo pasakiškai skaniai, ypač tas bananinis varškės sluoksnis! Manau aš dėčiau dar daugiau bananų :D
AtsakytiPanaikintiManau, kad ir as antra karta deciau tikrai ne viena :D
Panaikintitai jau tikrai, kad tas bananinis varškės sluoksnis atrodo taaaaip skaniai! :)
AtsakytiPanaikintiojei...! taip norėtųsi išsikepti (jaučiu koks skanuolis!!! :)), tik kur dabar gauti juodų serbentų..gal bandėte su kuo nors kitu? :)
AtsakytiPanaikintiMelynes manau irgi tiktu
PanaikintiKaip del saldytu serbentu
AtsakytiPanaikintiTiks, tik atsilde gerai nuvarvinkite, nepilkite su skysciu
PanaikintiO galima vietoj kremines varskes naudoti paprasta pertrinta varske?
AtsakytiPanaikintiGalima :)
PanaikintiKuom galima pakeisti kremine varske?
AtsakytiPanaikintiAtsakymas vienu komentaru auksciau :)
PanaikintiAr galima siam pyragui naudoti philadelphijos ar rikotos suri??
AtsakytiPanaikintiGalima
PanaikintiTeko ir man išbandyti šį receptą. Į varškę dėjau daugiau bananų, dėl to sumažinau cukraus kiekį. Vietoj juodųjų serventų dėjau vyšnias, nes tiesiog jas turėjau, ir dėjau ne kreminę varškę, o su blenderiu pertrintą paprastą.
AtsakytiPanaikintiRezultatas: Pyragas išėjo skanus - bendradarbiai gyrė, tačiau man trūko saldumo tešloje (jos sudėties nekeičiau). Antrą kartą nebekepsiu, o geriau išbandysiu kokį kitą receptą iš šio blog'o :)
Kaip tik turėjau visus ingridientus ir norėjau trupininio pyrago. Tobulas mano skoniui! Kepsiu dar :)
AtsakytiPanaikinti