22-23 cm. tortui
Papločiams:
250
gr. razinų Arimex „Jumbo“ arba „Golden Jumbo“
2
kiaušiniai
180 ml. pieno
180 ml. pieno
100
gr. cukraus
200
gr. miltų
2
a.š. (nubraukti) sodos
Kremui:
800
gr. grietinės 30 %
150
gr. sviesto
110
gr. cukraus pudros
0,5
a.š. vanilinio cukraus
citrinos
rūgšties ant peilio galiuko
Sulaistymui:
80-100
ml. stiprios pasaldintos kavos
Papuošimui:
80
gr. juodojo šokolado
30
gr. razinų Arimex „Golden Jumbo“
30-40
gr. balto šokolado
Papločiai.
Razinas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Tuomet beriame ant
rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakame iki standumo baltymus
su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišome baltymus su
tryniais. Razinas blenderiu sutriname iki košelės konsistencijos. Pilame į jas
pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišome. Sudedame kiaušinių masę,
atsargiai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus ir vėl lėtai išmaišome. Tešla
turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padaliname ją į 3 dalis (geriausia
pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nusipiešiame tris
22-23 cm. skersmens apskritimus. Paskirstome ant apskritimų tešlą ir kepame po
vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,
kol papločiai gražiai paruduoja. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti,
kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsiname. Subadome papločius dantų krapštuku
keliose vietose ir sulaistome kava.
Kremas.
Minkštą sviestą plakame mikseriu kartu su pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa
purus. Suberiame citrinos rūgštį. Po truputį pilame grietinę ir lėtai plakame
kelias minutes, kol tampa standus.
Surinkimas
ir puošimas. Sutepame papločius kremu. Viršų ir šonus aptepame tuo pat kremu ir
barstome tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis baltame
šokolade – labai skanu! (ištirpinti šokoladą, pamirkyti razinas, dėti ant
kepimo popieriaus ir sustingdyti šaldytuve). Tortą laikyti šaldytuve per naktį,
o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis. Skanaus!
P.S.
Sulaistymui galite naudoti ir alkoholį, sultis, arbatą ar kt., bet rekomenduoju
stiprią kavą – ji suteikia labai gerą papildomą prieskonį! Kitą kartą dar į kremą įdėčiau geltonųjų razinų.
Recepto šaltinis povarenok.ru
aprasyme rasot apie pie a bet kitur nemaciau, kad ieitu pienas? tai kiek to pieno reikia?
AtsakytiPanaikintiAciu uz pastaba, jau irasiau :) Pieno reikia 180 ml.
AtsakytiPanaikintiAr galima tokį tortą dengti pastilažų? iš anksto dėkui
AtsakytiPanaikintiO kodel ne? Aisku galima, kaip ir visus biskvitinius tortus :)
AtsakytiPanaikintiAš šitą tortą kepiau, bet pagal mano turimą receptą pertepimui naudojama ne grietinė, bet grietinėlė. Šis tortas tikrai labai patiko visiem valgiusiems. Vieną kartą vietoje sodos dėjau kepimo miltelius, tai papločiai neiškilo, buvo susmegę, turėjau kepti iš naujo.
AtsakytiPanaikintiKai iskepe paplociai, atrode nieko gero nebus, nes atrode gerai neiskile ir neisvaizdus. Bet kai sutepiau torta, pastovejo saldytuve, atrode isties patraukliai. Padovanojau ji anytai gimtadienio proga ir gavau daug pagyru is sveciu, kad be galo skanus :)
AtsakytiPanaikintisuper, labai patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabas,Jurgita! Patinka Jūsų receptai,išbandžiau jų jau nemažai.Ačiū,kad dalinatės :)!O vietoj sodos,Jūsų nuomone,ar galima kepimo miltelius naudot? Nors viename komentare perskaičiau,kad su kepimo milteliais neiškilo biskvitas.Iš anksto dėkoju už atsakymą!
AtsakytiPanaikintiSveiki!Esu išbandžiusi nemažai Jūsų receptų,jie puikūs.Ačiū,kad dalinatės:) Noriu pasiteiraut,ar nesijaučia sodos skonio,o gal galima pakeisti kepimo milteliais ?Iš anksto dėkoju!
AtsakytiPanaikintiJei soda tinkamai nugesinsite, jokio jos skonio nesijaus. Su kepimo milteliais nekepiau.
PanaikintiO ar tiktu pertepti maskarpones/grietineles kremu?
AtsakytiPanaikintiLaba kepejeles.Skonio reikalas kaip sako,bet sis tortas gaunasi ant tiek saldus,kad limpa ne tik burna bet ir akys...Nedeciau tiek cukraus.Nuo razinu lb saldu jau o dar rekomenduojat jas det i krema.Ojetus...
AtsakytiPanaikintiMan kremas nepavyko, pavandenijo... ką ne taip dariau? 😕
AtsakytiPanaikintiAr labai saldus sis tortas?
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortas, viskas pavyko gerai.
AtsakytiPanaikintiJau šeštą kartą darau ir vis neatsibosta
Sveiki,noriu pagirti nuostabaus skonio torta. Laaabai liuks,lengvai gaminasi. O svarbiausia visiems patiko. Tikrai rekomenduoju kas dar nebande.
AtsakytiPanaikinti