2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Kukurūzų spragėsiai su karamele



100 gr. kukurūzų spraginimui
60 gr. sviesto
50 gr. rudojo cukraus
70 gr. medaus (dirbtinio arba natūralaus) arba cukraus sirupo
1/3 a.š. sodos arba kepimo miltelių

Kukurūzus spraginame, kaip įprasta. Aš naudojau mikrobangei skirtą 100 gr. pakelį. Spragėsius suberiame į kepimo skardą, išklotą popieriumi.

Sviestą, cukrų ir medų kaitiname, kol užverda (sirupas ima putoti). Sumažiname ugnį ir maišydami pakaitiname apie 5 min. Nuimame nuo ugnies, suberiame sodą. Gerai išmaišome. Pilame karamelę ant kukurūzų, permaišome. Pirmą kartą ne visi kukurūzai pasidengs karamele - labai ir nesistenkite, vėliau karamelė tolygiai išsimaišys. Kepame 100° C orkaitėje apie 40-50 min., kas 10 min. viską gerai permaišydami, kad karamele apliptų visi spragėsiai. Iškeptus atvėsiname. Skanių spragėsių ir gero filmo :)

P.S. Mėgstantiems sūdytą karamelę galima į karamelę kartu su soda įberti 0,5-1 a.š. druskos. Arba iš karto naudoti sūrius spragėsius.

Recepto idėja Pineapple & Coconut

11 komentarų:

  1. Laaabai skanu 😄👍

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau taip gundančiai atrodo! Būtinai pabandysiu. Beje, kviečiu apžiūrėti mano naująjį blogą - http://receptasiras.blogspot.lt/ :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena, o indas uzdaras ar ne? neprisaudo pilna orkaite spragėsiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Simona, orkaitėje kepami jau spraginti kukurūzai, o ne sėklos.

      Panaikinti
  4. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Receptas geras, bet būtų žymiai skaniau su mažiau sviesto ir, bent man, trūko pakepinti karamele. Bet bendrai labai skanu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, ačiū už receptą. Gal žinote kur rasti kukurūzų spragėsių, kurie išsprogtų dideli :) toki kaip Forum cinemas kad pardavinėja, o ne toki (nususę) kaip Multikino. Esu pirkusi Rimi "palaidų" kukurūzų sėklų, bet iš jų gaunasi labai maži spragėsiukai.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...