2016 m. sausio 30 d., šeštadienis

Mandarininis-kokosinis tortas



22 cm. apvaliai formai

Biskvitui:

80 gr. miltų
80-100 gr. cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių

Kremui:

500 ml. šviežių mandarinų sulčių
100 gr. cukraus (arba pagal skonį)
200 gr. varškės (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos)
200 gr. grietinėlės 35-36%
4 v.š. kokoso drožlių Arimex
20 gr. želatino
60 ml. šalto vandens

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7-10 min, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Nupjauname viršuje esančią plutelę. 

Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėm. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.

Surinkimas. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)

P.S. Labai lengvas ir gaivus tortukas. Vietoj mandarinų galima naudoti apelsinus. Išspaudę iš mandarinų sultis neperkoškite jų - naudokite su visais tirščiais. 

Recepto idėja iš povarenok.ru

3 komentarai:

  1. Išbandžiau :) Patingėjau spausti mandarinų sultis, dariau su apelsinais. Iš pradžių apsidžiaugiau, kad jie saldūs, dabar gal paieškočiau rūgštesnių, bent jau pagrindo sulaistymui. Na ir pagrindas man iškepė per 15 min, tad reikia sekti pagal savo orkaitę. Šiaip labai gardus kremas gaunasi, dėjau papildomą didelį šaukštą cukraus, man per švelnus pasirodė :) ir maskarponės vietoje varškytės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai geras receptas. Gavosi puikus tortas, visai šeimai labai patiko. Vyras sakė receptą įtraukti į šeimos tortų receptų aukso fondą. Gaminau su mandarinais ir maskarpone, 24 cm tortinėje (gavosi pilna tortinė). Biskvitas iškepė per 17 min., gražus ir purus. Jokios biskvito plutelės nenupjoviau, viskas ir taip labai gerai gavosi. Kremas gavosi įtartinai skystas (vėliau paaiškėjo, kad be reikalo nerimavau), todėl, prieš pilant ant biskvito, 5 min palaikiau šaldytuve. Ačiū už receptą. Tai jau penktasis mano išbandytas tortas pagal Jūsų receptus, ir nei vienu nenusivyliau. Gaminau ir dar gaminsiu ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...