agurkų
garstyčių sėklų
krapų žiedynų
600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. acto 9 %
Į švarius (geriausia - sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus. Užviriname vandenį su cukrumi ir druska, supilame actą ir dar kelias minutes paverdame. Užpilame agurkus, palaikome 10 min., nupilame marinatą atgal į puodą, užviriname, vėl užpilame agurkus ir sandariai užsukame. Palaikome apverstus, kol atvės.
P.S. Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Oho- stipresnė marinato koncentracija negu maniškio :))) bet neabejoju, kad skanu. Aš 1 ltr vandens dedu 200 ml 9 proc. acto, 200 ml cukraus ir 2 šaukštus druskos. Žinoma,garstyčių sėklų, krapų, česnako, kvapiųjų pipirų ir lauro lapelių :) Pažįstama daro skanią variaciją su 150ml cukraus (kurio aš paragavusi marinatą vis tiek padauginau iki 200) ir 3 šaukštais druskos +6 šaukštai Suslavičiaus garstyčių.
AtsakytiPanaikintiSuslaviciaus garstycios tai turit galvoje tas stiklainiuose?
AtsakytiPanaikintiTaip, pažįstama deda būtent iš stiklainiukų garstyčias, tą košelę
AtsakytiPanaikintiTas pačias.
AtsakytiPanaikintiNeblogai atrodo receptas, ateis sezonas reikės išbandyti.
AtsakytiPanaikintiNesamone.Jei acto nebutu tai ir niekas nemoketu marinuoti.
AtsakytiPanaikintiMan labai patiko jūsų marinate receptas ,pas mus restorane panašu darydavo ,bet supjaustydavo įvairias daržoves ir virdavo marinate 30 min ,galima iškart naudoti,aš paverdų ilgiau ,ir į stiklainius užsuku ir žiemai statau😉.
AtsakytiPanaikinti