2017 m. sausio 21 d., šeštadienis

Karamelinis kavos tortas



22 cm. apvaliai formai

Biskvitas:

180 gr. minkšto sviesto
250 gr. cukraus
3 kiaušinių
285 gr. miltų
55 gr. kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. tirpios kavos + 3 v.š. karšto vandens jai ištirpinti
250 ml. pieno
žiupsnelis druskos

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
397 gr. (indelis) Rududu
2 v.š. likerio, romo, brendžio (pyliau apelsinų sultis)

Sirupas biskvitų sulaistymui:

200 ml. stiprios kavos (skysčio)
100 gr. cukraus
50 ml. romo, brendžio, likerio (nepyliau visai)


Biskvitas. Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Persijojame. Sviestą su cukrumi mikseriu išplakame iki baltumo. Plakdami po vieną mušame kiaušinius (po kiekvieno paplakti 1 min.). Į šį plakinį beriame pusę miltų, ir šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Supilame ištirpintą kavą su pienu, likusius miltus ir vėl šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome.
kepsime 2 biskvitus, kuriuos kiekvieną perpjausime į 2 lakštus ir iš viso turėsime 4. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonis patepame sviestu, pilame pusę tešlos ir kepame 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Taip iš kepame ir antrą biskvitą.  Atvėsusius perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus.

Kremas. Visus kambario temperatūros produktus dedame į dubenį ir mikseriu nedideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.

Sirupas sulaistymui. Kavą galima naudoti ir plikomą, ir tirpią. Tad pilame pasiruoštą kavą ir cukrų į puodą, užviriname ir pamaišydami kaitiname ant mažos ugnies, kol išgaruos beveik puse skysčio ir likęs ims šiek tiek tirštėti. Supilame alkoholį, jei jį naudosite. Nuimame nuo ugnies.

Surinkimas. Dedame biskvitą į lėkštę,  sulaistome sirupu, tepame kremo, ir taip padarome su visais biskvitais. Pasiliekame šiek tiek kremo aptepti viršų ir šonus. Puošiame pagal savo norus - šokoladu, kokoso drožlėm, pabarstukais ir kt. Tortą palaikome šaldytuve bent parą.

P.S. Fantastiškas tortas. Abejojau, ar nebus per saldus, bet saldumo tikrai nesijaučia tiek daug, kiek gali atrodyti paskaičius sudėtį. Tortas labai ilgai išsilaiko, ir kuo ilgiau stovi, tuo skanesnis būna. tad drąsiai galite daryti ir pries kelias dienas iki valgymo. 

Recepto šaltinis Širšių lizdas,

15 komentarų:

  1. O sis tortas kazkiek panasus i Kavos Karaliu? Ar as klystu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokio torto nezinau, todel negaliu atsakyti, ar panasus.

      Panaikinti
    2. Taip ir aš pastebėjau, kad visiškai atitinka karališkąjį kavos torto receptą iš Dano virtuvės tik šiek tiek sumažinti produktų kiekiai. Man kaip tik patiko nes karališkasis gaunasi labai jau didelis tortas,o man šitas kaip tik, reikia mažesnio,AČIŪ.

      Panaikinti
  2. Analogiskas tortas yra Beatos knygoje tik mazesnis kiekis produktu,tortas skanus Beatos

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar tikrai reikia tiek kepimo milteliu - 1.5 valg. sauksto,kartais ne 1.5 arbatinio saukstelio?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gavosi puikiai, labai sotus, man gal kiek persaldus, bet kitiems labai patiko :) Aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  5. Super tortukas išejo ,labai skanus,o del kepumi milteliu ir man kylo klausimas,dejau maziau bet deje suklydau neiskilo boskvitas tiek kiek reikejo,tad kiek yra parasyta tiek dekyte,nes dariau dveju aukstu torta ,skirtingus antra kepiau biskvita dejau kiek parasyta, super gavosi ;D

    AtsakytiPanaikinti
  6. O jergau.. Va toks, koks gabalas nuotraukoj išpjautas, manau, man lengvai tilptų :D Aš jau beveik jaučiu jo skonį - rududu, mascarponė, mmm :)) Manau, nusipelniau tokio savo gimtadieniui! Tik norėjau pasitikslinti, ar čia tiktų naudoti sambuką? Na, parašyta, kad romas, brandis arba likeris, o aš turiu va šios sambukos namie: http://www.vynoteka.lt/sambuca-valrosa-07-l - ir prie jos taip pat parašyta, kad tai likeris :)) Tik aišku jis specifinio anyžių skonio, tačiau ar tikrai tai trukdytų? Nes aš asmeniškai anyžius labai mėgstu ir atrodo, kad jie neturėtų 'kirstis' ir su saldumynais..? Lauksiu patikslinimo :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Manau, kad čia tiktų toks alkoholis, kokį Jūs mėgstate :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kepiau šitą tortą, tikrai nuostabus skonis,viskas labai gerai pavyko😊

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man kremas gaunasi kaip skysta grietinė, kodel taip gali atsitikti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal perplakat krema? Reikia nedideliu greiciuplakti, kad tik susimaisytu produktai.

      Panaikinti
  10. Torto lakštai gavosi labai tamsūs ir kieti..Man atrodo per daug miltų ir kakavos

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...