2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais



28 cm. picai

Padui:

120 ml. vandens
5 gr. sausų mielių
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
itališkų žolelių
2-2,5 stiklinės miltų
2 v.š. aliejaus

Pomidorų aptepui (padui):

2-3 pomidorai

3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
druskos
pipirų
itališkų žolelių

Ingredientai picai:

150 gr. rūkytos lašišos (geriausiai tinka jau pjaustyta gabaliukais, skirta salotoms)
1 marinuotas agurkas
70-100 gr. fermentinio sūrio (kiekį galite naudoti pagal savo skonį)

Pado gaminimas. 
Vandenį truputį pašildome, suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame, kad mielės suputotų. Tuomet beriame žoleles, po truputį beriame miltus ir maišome, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilame aliejų, gerai išminkome ir paliekame pakilti šiltoje vietoje, kol ruošime aptepą. 


Pomidorų aptepas. Pasiruošiame pomidorų aptepą padui. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome gabaliukais, sutriname (aš trinu bulvių grūstuve). Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepiname svogūną, dedame pomidorus ir maišydami kepame, kol išgaruos dalis skysčio ir pomidorų masė ims tirštėti. Sudedame česnakus, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir dar kelias minutes pakepiname. Nukeliame nuo ugnies.

Surinkimas. Iškočiojame tešlą. Aptepame pomidorų tyre. Barstome dalį fermentinio sūrio, dedame lašišą ir smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstome likusį sūrį. Kepame apie 20-30 min. 200°C orkaitėje (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę). Skanaus!

P.S. Labai skani, "neperkrauta" produktais pica. Labai mėgstu svogūnus, tai kitą kartą dar dėčiau pusžiedžiais pjaustytų svogūnų. 


2 komentarai:

  1. Labai skani pica, gavosi beveik kaip picerijoje. :) Buvo tikrai labai paprasta pagaminti, galvojau užtruks ilgiau. :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...