2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Kukurūzai su irisais

Nerealaus skonio saldumynas atėjes dar iš vaikystės. Labai paprastai ir greitai pagaminamas, ir dar greičiau suvalgomas :) Tereikia 3 produktų:



100 gr. nesaldžių kukurūzų
300 gr. irisų
100 gr. sviesto

Ištirpiname puode sviestą, sudedame irisus, ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami juos tirpdome, kad susidarytų vienalytė masė. Kai irisai suskystėja, šią masę vis dar kaitiname ir kantriai maišome, kol ji sutirštės. Na, užims apie 20 min. Sutirštėjusia irisų ir sviesto mase apipilame kukurūzus ir greitai išmaišome, kadangi irisai labai greitai šąla ir stingsta. Galime iš karto formuoti norimo dydžio gabalėlius, arba galima dėti pvz. į atidaromą torto kepimo formą, o kai viskas sustingsta - supjaustyti norimo dydžio ir formos gabalėliais. Skanaus!

18 komentarų:

  1. Dievulėliau !!! milijonas metų kaip nevalgiau šio vaikystės skanumyno. Tiesą pasakius ir tikslaus recepto nežinojau ;)iki neaptikau pas tamstą. Ačiū dideliausias ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesa pasakius ir aš jį dariau po daug metų. To viso "torto" per kelias dienas neliko :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. OMG! Kaip noreciau!!! Tikrai - nukelia i vaikyste sviesos grieciu! Noriu noriu noriu.. Tik is kur kukuruzu dabar man cia paimt??? :))

    Beje, mes sita geri gamindavom su medum.. negirdejau varianto su irisu.. bet skamba skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kas per variantas su medum? Skamba skaniai :) bet kaip sustingdyti medu, ka papildomai i ji deti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tiesiog medu siek tiek pakaitint, kad suskystetu ir nereikia jo labai daug.. O atsales jis naturaliai sustingsta.
    Oi negaliu kaip isinorejau kukuruzu cia ir dabar! :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rekes isbadyti su medum varianta. Itariu, kad taip pat skanu kaip ir su irisais :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Agam, kur tų natūralių kukurūzinių lazdelių rasti??? ir tų irisų (rusiškų) ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. IRRI, as Maximoj perku visada. Ir kukuruzu yra, ir tie patys rusiski irisai buna :) Paziurek Maximose, tikrai rasi.

    AtsakytiPanaikinti
  9. siaip vilnieciams labai gerai irisu pigiai buna Vilniaus pergales fabriko firminej parduotuvej. vakar prisipirkau po 5lt uz kg. ir dabar einu daryt sio dievisko skanesto

    AtsakytiPanaikinti
  10. hmm... man sis skanestas taip pat labai patiko, kai padare. o kai pati bandziau daryti tai nekes gavos.. kaitinau irisus viskas buvo gerai, kol atejo tas laiaks kai reikejo pilti ant kukuruzu man gavos viskas ant vienos vietos nesimaise net.. ir kaskoks netoks skonis gavos.. gal zinot kad nutiko? ;o

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonime, maisyti reikia labai greitai, ir labai gerai isslydyta vientisa mase, nes ji akimirksniu vesta ir kieteja. Tai tik tiek. Nes daugiau ten nera kam nesigauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kadangi irisas labai greitai kieteja, tai as dubeneli, kuriame lydau irisus, laikau ant siltos dujines. Ir ant kukuruzu mase pilu po sauksta ne i viena vieta, o jau pylimo metu paskirstydama. Tada ir maisyti nedaug bereikia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai,labai skanu.as katik padariau su irisais,tik kita karta reikia isbandyti su saldianiais karvute.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nuostabu, jau kokius 3 kartus dariau...padarau torto formoj ir sakau štai tortas ;) visiems net labiau nei tortas patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Irisus perkate tuos tokius kietulius, kuriu neina perlauzti ir kurie tik burnoje suminksteja ir visas plombas istraukia?
    Nes dabar randu tik irisu - kietu karvutes variantu. T.y. jie gal ir kieti, bet visiskai trapus.
    As darau su Rududu kondensuotu pienu. Palydau siek tiek sviesto, sudedu skardine Rududu, islydau, idedu kiek cukraus (nezinau ar reikia, bet tikiu, kad cukrus stingimo suteikia) ir pilu ant kukuruzu. Sustingsta puikiai, bet ne taip kietai ir karameliskai kaip seniau irisai.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Taip, naudoju tuos tikruosius irisus. Tikrai yra parduotuvese.

    AtsakytiPanaikinti
  17. O kur konkrečiai yra tą vilniaus pergalės parduotuvė,kurioje galima pigiai irisus nusipirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš pirmą kartą dariau su saldainiais "Auksinis raktelis" - kaip irisai, tik kad minkšti, gavosi niam niam. Antrą kartą bandžiau su tais tikraisiais irisais ir nesuprantu kodėl, bet gavosi fiasko :D Irisai buvo išsilydę ir ne vienu metu ir, nors maišiau sąžiningai visą laiką, nesusimaišė su sviestu, gavosi sluoksnis irisų masės ir ant viršaus sluoksnis lydyto sviesto... Viską išmečiau, nes pradėjo darytis kažkokia irisų piure, bet sviesto vis tiek nepriėmė :/

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...