2009 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu


Sausainiams:

145 g cukraus
200 g miltų
50 g kakavos miltelių
1/2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 a.š. tirpios kavos
215 g sviesto

Kremui:

80 g riebios grietinėlės
200 g baltojo šokolado

Pasigaminame kremą. Į puodą supilame grietinėlę ir kaitinae beveik iki virimo ant vidutinės ugnies.Nukeliame nuo ugnies, suberiame gabalėliais sulaužytą šokoladą. Gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps. Kremą supilame į dubenėlį ir atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 – 60 minučių, kol kremas sustings.

Darome tešlą sausainiams. Dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą. Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabalėliais ir užminkome tešlą. Imame po dalį išminkytos tešlos ir kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iki maždaug 0,3 cm. storumo. Apvalia formele išspausti maždaug 5-6 cm. skersmens apskritimus. Juos dėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (tarp sausainių palikti 2 – 3 cm. tarpus). Kepti apie 12 – 15 minučių 150-170 C orkaitėje.

Išimti iš orkaitės ir visiškai atvėsinti, nes priešingu atveju sausainukai sulūžinės - jie labai trapūs.

Iš šaldytuvo išimtą kremą išmaišyti. Imti po šaukštelį kremo, dėti ant vieno sausainuko, ant viršaus uždėti kitą sausainiuką. Palengva spausti abi puseles, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainio kraštų.


P.S. neturėjau tirpios kavos, tad nedėjau. Bet ir be jos sausainiai išėjo labai trapūs, skanūs, kvepiantys šokoladu :) Мano kremas truputį "lipo" per kraštus, tad įdėjau sausainius į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų. Darbo nemažai, bet rezultatas to vertas.

Recepto šaltinis Saulėta virtuvė

8 komentarai:

  1. Tikri gražuoliai! :)
    Džiaugiuos, kad susiviliojai pabandyt, ir dar labiau, kad patiko :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. As dariau :) Labai patiko!!Tokie traskus,patys paploteliai nesaldus,taciau kremas puikiai juos papildo :) 10 balu,dekui uz puikius receptus:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika! :) Norejau paklausti, o sausainukai riebus gavosi? Tas kremas ne per daug saldus? :)
    Aciu uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ruta, kreme saldumo tiek, kiek baltame sokolade :) Jei jums jis per saldus, tai ir kremas bus per saldus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kiek sausainiuku gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  6. kavos miltelius reikia dėti ar užplikytą?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandžiau, tai kremas man irgi pirma diena lipo per krastus, bet antra diena sustingo. Superskanu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...