2009 m. lapkričio 10 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas


1 kg obuolių
50g sviesto
4 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
2 lakštų sluoksniuotos tešlos
1 trynio
1 a.š. cukraus
1 a.š. vandens

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite cukrų, cinamoną ir pakepkite 2-3 minutes. Sudėkite obuolius ir, karts nuo karto maišydami, kepkite maždaug 5-7 minutes, kad obuoliai suminkštėtų, bet nebūtų sukritę. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.

Perlenkite vieną tešlos lakštą per pusę ir per sulenkimą kas 1 cm įstrižai įpjaukite. Į kepimo skardą ištieskite kepimo popierių ir ant jo padėkite kitą tešlos lakštą. Ant lakšto sudėkite obuolius, palikdami 1-2 cm nuo kraštų. Sumaišykite trynį, cukrų ir vandenį ir patepkite šiuo mišiniu kraštą – tai padės tešlos lakštams sulipti. Užklokite obuolius kitu tešlos lakštu su įpjovomis, ir aptepkite tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norite, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovimus - iškepęs pyragas gražiau atrodys :)

Kepkite orkaitėje 220°C, kol pyragas taps gražios rusvai auksinės spalvos. Skanaus!

Gaminimo eiga:


P.S. Obuolius kepinant recepte nurodytą laiką, lieka daug skysčio, todėl dedant obuolius ant tešlos ir kepant jis išbėga. Antrą kartą kepdama pyragą obuolius kepinau tol, kol cukrus ėmė lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplipo. Tik obuolius reikėtų imti kietesnius ir truputį storiau pjaustyti. Kepant niekas neišbėgo ir pyragas išėjo labai skanus :)

Recepto šaltinis Mano virtuvė

16 komentarų:

  1. Noreciau dabar si recepta daryti, bet lakstu nenoriu pirkti, o ir nezinau kur ju gaut (mat as gyvenu uzsieny, Kanadoje). Gal galetumete duoti lakstu recepta? Labai buciau dekinga.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dobermangirl, nesu gaminusi sluoksniuotos teslos, todel nelabai ka galiu rekomenduoti pati neisbandzius... Bet jos gaminimas yra ilgas procesas. Stai cia radau recepta:

    http://www.skanus.lt/receptai/desertui-2620.htm

    AtsakytiPanaikinti
  3. Susižavėjau šiuo receptu! Būtinai išbandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir dar norečiau paklausti kokia pirkote sluoksniuota tešla? Nu ta prasme kaip tešla vadinosi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. O ar būtų galima įdarui naudoti ne tik obuolius, bet ir mėlynes?:}

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ugne,"Mantingos" teslos yra labai geros. :]

    AtsakytiPanaikinti
  7. Super receptas ir nerealiai skanus gavos!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu uz si recepta esu darius jau kazka panasaus bet su zaliais obuoliais ir abrikosu dzemu ir be virsutinio sluoksnio , bet sitas nerealiai skanus darysiu dar ir dar ir tas keptu obuoliu idaras super ,.. mmm labai geras pyragas o ir laiko nedaug reik paruosimui
    http://elrinconcitodezivi.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  9. Įsitikinau - kai prie pyrago nėra epiteto 'dieviškas', jis tikrai bus labai skanus :D :D Super receptukas, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. As obuolius sukepiau kiek daugiau, kol jie pasidare minksti, nes man labiau patinka mase nei gabalai pyraguose. Skonis labai geras, tik gal kita karta daryciau kokius 6 ar 8 mazus pyragelius (bandeles)- tiesiog patogiau valgyti. Ir beja kepimo laikas apie 20 min. Man siek tiek perkepe :(

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aciu! geras receptas! Viska dariau kaip rase, tik kepiau elektrineij orkaiteij 180 laipsniu, 15min. Gavosi liux!! mm skanumelis :) burnoij tirpo :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. o kokio dydzio lakstai buvo naudojami?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Mantingos, kur pakelyje 2 lakstai buna. Matmenu nezinau.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Super pyragas! Pirmas tikrai pavykęs mano kepinys su sluoksniuota tešla :) ir vaizdas gražus ir skonis nepakartojamas. Ypač ačiū už įmintą skanaus obuolių įdaro mįslę :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Labai skanus pyragas.Siandien kepiau.Ka tik paragavome su seima,labai visiems patiko.Aciu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...