2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis
Obuolių pyragas su aguonomis
4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų
Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.
P.S. Pyragas išėjo labai skanus, "šlapias", ne per saldus. Tik obuolius ėmiau gana mažus, ir jų pyrage man šiek tiek trūko, tad kitą kartą dėsiu daugiau obuolių. Neturėjau riešutų, todėl nedėjau, bet ir be jų pyrago skonis buvo puikus :)
Recepto šaltinis: Sonatinos receptai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Ar i pyraga nereikia deti kepimo milteliu? Nes recepte nenurodyta. Bandziau kepti si pyraga, idejau kepimo milteliu:) Gavosi skaniai, bet kita karta deciau per pus maziau aguonu, nes ju gavosi daugiau negu teslos.
AtsakytiPanaikintiOriginaliame recepte jie nebuvo nurodyti, tad ir as nedejau. O aguonu ir turi buti tiek daug :)
AtsakytiPanaikintiKatik ismeginau, tikrai puikus pyragas.
AtsakytiPanaikintiKepiau,visiem tikrai patiko,tik siulyciau nedeti tiek daug cukraus, per saldus man, bet cia aisku skonio reikalas ;)
AtsakytiPanaikintibandziau ir as sita pyragiuka,ir va man kazkas tai nesigavo,visai jis man neiskilo........gal galit pasakyt ka dariau blogai? gal turi itakos,kad kepiau is abieju pusiu,gal reikia tik is apacios su vejeliu? papasakokit,nes su nauja orkaite tik pradedu draugaut,tai gal sakau cia mano kalte
AtsakytiPanaikintiNa as viska kepu ijungus virsu ir apacia.. Siaip jis labai ir neiskyla. O iskepes viduj buvo? Gal tiesiog i didesne forma pylet tesla todel buvo per mazai teslos, kad daug iskilt.
AtsakytiPanaikintiVisai neiškepė,gavosi košė..neįsivaizduoju ką blogai dariau...Atrodo laikiausi instrukcijos..:(
AtsakytiPanaikintiPyragas nerealus!!!Kepsiu ir kepsiu!Tik mano seimynai siek tiek per mazai vienos porcijos,teks kita karta viska dauginti is dvieju :) Dekui uz recepta!
AtsakytiPanaikintiSeniai nevalgiau tokio gardaus pyrago - puikus obuolių ir aguonų derinys plius mažai tešlos. Labai ačiū išradingajai AJ.
AtsakytiPanaikintika tik iskeptas...nu tikrai pasakiskas.gal tik man per daug aguonu ir cukraus.bet visgi atsidure iskart receptu knygoj kitiems kartams
AtsakytiPanaikintidaiva
:)
AtsakytiPanaikintiskaniai atrodo !
gaminsiu..:P
klausimas? o aguonu nereiketu brinkti ?
aciu uz ats.:)
AtsakytiPanaikintilabai skanus pyragas, kepiau viską pagal receptą, tik dėjau dvigubai produktų, viskas gerai gavosi,iškilo gražiai, patiko
Ka tik iskeptas ir tikrai labai skanus :) tik man kazkodel gavosi labai mazai teslos ir ji gavosi vos ne minkoma, tai pyliau pieno ir viskas gavosi gerai tada :)
AtsakytiPanaikintiJurgita,tavo receptai yra nuostabus ir viskas gerai iseina .Aciu,kad daliniesi savo sedevrais.
AtsakytiPanaikintiMan irgi gavosi puikiai, bet dejau kepimo milteliu sauksteli, jeigu gerai atsimenu. As myliu aguonas ir obuolius, tai man sitas pyragas guvo absoliutus savjoniu issipildymas, bet bijau daugiau kepti, nes kai issikepiau, tau suvalgiau viena beveik visa per 2 kartus, tai bijau, kad nesusivaldysiu ir stora tapsiu, todel retai nusprendziau ji kepti. Rytoj pas mane atvaziuoja mama, tai sita porga bus antra dublis pyragogo! Apsiziurejau, kad neturiu lazdyno riesutu, bandysiu arba kitu deti, arba be riesutu isvis daryti.
AtsakytiPanaikintiBandysiu būtinai, tik turi būti:
AtsakytiPanaikinti"1 a. š. vanilinio cukraus
80 g maltų lazdyno riešutų"
Susiplakė trupučiuką į 1 a. š. lazdyno riešutų :)