2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Obuolių pyragas su aguonomis


4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų

Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.

P.S. Pyragas išėjo labai skanus, "šlapias", ne per saldus. Tik obuolius ėmiau gana mažus, ir jų pyrage man šiek tiek trūko, tad kitą kartą dėsiu daugiau obuolių. Neturėjau riešutų, todėl nedėjau, bet ir be jų pyrago skonis buvo puikus :)

Recepto šaltinis: Sonatinos receptai

16 komentarų:

  1. Ar i pyraga nereikia deti kepimo milteliu? Nes recepte nenurodyta. Bandziau kepti si pyraga, idejau kepimo milteliu:) Gavosi skaniai, bet kita karta deciau per pus maziau aguonu, nes ju gavosi daugiau negu teslos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Originaliame recepte jie nebuvo nurodyti, tad ir as nedejau. O aguonu ir turi buti tiek daug :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Katik ismeginau, tikrai puikus pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau,visiem tikrai patiko,tik siulyciau nedeti tiek daug cukraus, per saldus man, bet cia aisku skonio reikalas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. bandziau ir as sita pyragiuka,ir va man kazkas tai nesigavo,visai jis man neiskilo........gal galit pasakyt ka dariau blogai? gal turi itakos,kad kepiau is abieju pusiu,gal reikia tik is apacios su vejeliu? papasakokit,nes su nauja orkaite tik pradedu draugaut,tai gal sakau cia mano kalte

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na as viska kepu ijungus virsu ir apacia.. Siaip jis labai ir neiskyla. O iskepes viduj buvo? Gal tiesiog i didesne forma pylet tesla todel buvo per mazai teslos, kad daug iskilt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visai neiškepė,gavosi košė..neįsivaizduoju ką blogai dariau...Atrodo laikiausi instrukcijos..:(

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pyragas nerealus!!!Kepsiu ir kepsiu!Tik mano seimynai siek tiek per mazai vienos porcijos,teks kita karta viska dauginti is dvieju :) Dekui uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Seniai nevalgiau tokio gardaus pyrago - puikus obuolių ir aguonų derinys plius mažai tešlos. Labai ačiū išradingajai AJ.

    AtsakytiPanaikinti
  10. ka tik iskeptas...nu tikrai pasakiskas.gal tik man per daug aguonu ir cukraus.bet visgi atsidure iskart receptu knygoj kitiems kartams
    daiva

    AtsakytiPanaikinti
  11. :)
    skaniai atrodo !
    gaminsiu..:P
    klausimas? o aguonu nereiketu brinkti ?
    aciu uz ats.:)

    AtsakytiPanaikinti

  12. labai skanus pyragas, kepiau viską pagal receptą, tik dėjau dvigubai produktų, viskas gerai gavosi,iškilo gražiai, patiko

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ka tik iskeptas ir tikrai labai skanus :) tik man kazkodel gavosi labai mazai teslos ir ji gavosi vos ne minkoma, tai pyliau pieno ir viskas gavosi gerai tada :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Jurgita,tavo receptai yra nuostabus ir viskas gerai iseina .Aciu,kad daliniesi savo sedevrais.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Man irgi gavosi puikiai, bet dejau kepimo milteliu sauksteli, jeigu gerai atsimenu. As myliu aguonas ir obuolius, tai man sitas pyragas guvo absoliutus savjoniu issipildymas, bet bijau daugiau kepti, nes kai issikepiau, tau suvalgiau viena beveik visa per 2 kartus, tai bijau, kad nesusivaldysiu ir stora tapsiu, todel retai nusprendziau ji kepti. Rytoj pas mane atvaziuoja mama, tai sita porga bus antra dublis pyragogo! Apsiziurejau, kad neturiu lazdyno riesutu, bandysiu arba kitu deti, arba be riesutu isvis daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Bandysiu būtinai, tik turi būti:
    "1 a. š. vanilinio cukraus
    80 g maltų lazdyno riešutų"
    Susiplakė trupučiuką į 1 a. š. lazdyno riešutų :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...